Mote for gadgetfolket


Noen av kreasjonene under COEX

Sør-Korea har den siste tiden ligget i tet på teknologifronten, og er i senere tid blitt et riktig mekka for teknofantaster og dingsefrelste. Nå er landet også vertskap for verdens største moteshow for elektroniske kreasjoner, COEX , og idéer for fremtiden ble presentert på løpende bånd.

En av modellene på catwalken viste frem briller med innebygget skjerm. Disse var igjen tilknyttet en harddisk på armen som var trådløst tilkoblet brillene. Idéen bak dette designet er å samle MP3-spiller og videospiller i ett for å gjøre det enklere for brukeren å leve en digital hverdag.

En annen fremvisning viste en teknologi som tar kroppen i bruk for overføring av signaler mellom trådløse enheter. Det er rettet store forventninger til akkurat denne teknologien, og store selskaper og forskningsinstitutt har lagt ned en betydelig innsats i utforskning av dette konseptet. Mer om Microsofts fremtidsvisjoner på dette feltet kan du lese i 'Kyborg-teknologi fra Microsoft'.

Mulighetene med denne teknologien er mange, og noen ble presentert på COEX. Hva med å utveksle visittkort med et lite håndtrykk for eksempel?

Visjoner om hologramskjermen er enda ikke død, og enkelte strekker idéen motsatt vei. Selskapet MicroInfinity viste frem et konsept som lar deg skrive bokstaver i luften. Selskapet har utviklet en liten enhet som oppfatter bevegelsene og gjenkjenner dem som bokstaver ved hjelp av 3 sensorer. Disse danner et 3D-bilde av bevegelsen, som igjen føres ned på papiret.

Vi minner om at teknologiene som ble vist frem fortsatt er på prototypestadiet. Allikevel håper flere av produsentene bak at mulighetene som ble vist frem vil være tilgjengelig i løpet av noen få år. Men hva som virkelig venter oss er det egentlig bare fantasien som setter grenser for.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen