Motbakke for 3G

Industriens største utfordring er å få kundene til å bruke all den nye teknologien som blir tilgjengelig for dem. Inntjeningen vil holde seg veldig lav før kundene begynner å strømme til.

Lavere salgsvekst
I følge markedsanalysebyrået IDC vil ikke salget av 3G-telefoner vokse så raskt som tidligere antatt. IDC mener at 2005 vil bli et labert år for mobiltelefonsalg i hele verden.

Dette på grunn av at folk allerede har kjøpt telefoner med både fargeskjerm og kamera. Denne store gruppen vil vente med å fornye sine telefoner til mangfoldet av tilbud og innhold er så stort at de ser nytten av å oppgradere.

-3G er i vinden nå, men innholdstilbudet har ikke vært av en art som representerer et langt skritt fremmover. Noe som taler i mot salgsvekst det neste året, sier analytiker Alex Slawsby i IDC.

Selv om tilbudet av tjenester øker er det ikke sikkert at dette vil hjelpe på salget fremmover. Ny teknologi og nestegenerasjons mobiltjenester har blitt introdusert i Asia med stor suksess, men man har ikke klart å få til den samme veksten i resten av verden.

-I Japan og Sør Korea er mobiltelefonen det viktigste instrumentet, mens man i for eksempel USA foretrekker å bruke PC-en som arbeidsverktøy. Og dette ser ikke ut til å endre seg. Kundene vil fortsette å bruke pc og telefon som de har gjort til nå, sier Alex Slawsby

Til nå har bruken av nye mobiltjenester gått tregt. Dette gjelder selv tjenester som har vært tilgjengelig lenge. Når kameratelefonen kom var det for eksempel ventet at brukerne ville ta bilder for så å sende dem i hopetall til sine venner og kjente. Noe som ikke har skjedd. De fleste med kameratelefoner tar gjerne bilder, men bildene kommer ofte ikke lengre enn til telefonen, de blir ikke sendt videre til noen.

IDC regner med at salget av 3G-telefoner vil utgjøre 18 prosent av det globale mobilmarkedet innen 2006 og øke til 25 prosent i 2007.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen