Slik ser ringen ut.
Teknofil
Slik ser ringen ut. (Bilde: Indiegogo/MOTA)

«Mota» er en billig smartring

Liten LCD-skjerm skal vise varsler på en subtil måte.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Smartmobilene har for lengst inntatt vår hverdag, og nå ser det ut til at smartklokker og smartbriller også er på fremmars. Nytt for dagen er imidlertid smartringer, som så langt ikke finnes i salg. Det vil imidlertid selskapet MOTA, som har lansert sin «SmartRing» på Indiegogo akkurat nå, gjøre noe med.

Rimelig liten sak

Ringen er ganske enkelt en liten, ja, ring, med en enda mindre LCD-skjerm på. Det er nettopp denne skjermen som gjør ringen interessant, ettersom den kan vise blant annet varsler, tida, SMS-er og e-poster. Ringen kan også vibrere for å si fra om eventuelle ting du burde huske på.

Dette gjør det en smule mer subtilt – og enklere – å sjekke varsler, noe mange nok vil sette pris på. En ring er tross alt mye mindre synlig enn både smartklokker og mobiltelefoner.

Twitter og Facebook er alltid tilgjenelige med SmartRing på fingeren.
Twitter og Facebook er alltid tilgjenelige med SmartRing på fingeren.

For øvrig skal ringen støtte trådløs lading, noe som kommer i stadig flere dingser rundt omkring. Utenom dette er det ventet at prisen vil legge seg på rundt 70 dollar, eller omtrent 475 kroner. Bestiller du til denne prisen i dag, får du en ring i april. Er du villig til å investere litt mer penger i prosjektet kan du få den allerede i mars.

Hvem som faktisk kommer til å begynne å bruke en smartring i sin hverdag er selvfølgelig et åpent spørsmål, men det kan godt hende det finnes et marked der ute. Smartklokke-entusiastene er et åpenbart marked å gå etter, men så kan man jo spørre seg hvor mange som faktisk bruker slike i sin hverdag også.

Indiegogo-prosjekt

Ringen ble nylig lagt ut på folkefinansieringssiden Indiegogo, og er dermed ikke et reelt produkt ennå. I skrivende stund har selskapet imidlertid hentet inn hele 83 prosent av den beregnede summen som skal til for at de setter SmartRing ut i livet.

Her er uansett skrytevideoen til MOTA for SmartRing.

Lyst på en smartring?
Ta en titt på denne før du bestemmer deg? »

(Kilde: Pocket-lint, Indiegogo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen