Møt Samsungs portefølje for 2007

(Amobil/3GSM) Selv om Samsung først har pressekonferanse i morgen, har produsenten valgt å vise frem vårporteføljen sin allerede i dag. Ensidig fokus på design og eleganse er lagt til side, og Samsung viser nå muskler på både musikk- og video-fronten.

Tre av de nye modellene er ventet til Norge allerede om to måneder, nemlig nyhetene i den syltynne Ultra-serien. Telefonene har fått samlebetegnelsen Ultra Edition II.

F300 - Ultra Music
Samsungs nye musikktelefon har fått navnet F300. Målene er på 10,3 x 4,4 x 0,94 cm. Dette er med andre ord en veldig liten og nett telefon

Noe av det mest spesielle med den nye telefonen er at den har to "fremsider". På den ene siden finner du en fremside laget for jobben som mp3-spiller, mens det på den andre siden er en vanlig telefon.

På musikksiden har skjermen 176 x 220 pikslers oppløsning, mens den på telefonsiden har en tynn og lav 176 x 65 pikslers skjerm.

Hvilken side du vil bruke, stiller du inn med en tast. Samsung lover god lyd i musikkspilleren, med forsterker levert av Bang og Olufsen.

F300 kan spille av musikk i formatene mp3, aac og wma, og støtter avspilling av kopibeskyttet musikk. Musikken lagerer du på minnekort i microSD-format. Låtene dine overfører du til telefonen ved hjelp av blåtann versjon 2 eller USB 2.0.

Den nye musikktelefonen mangler for øvrig 3G, men har støtte for EDGE. Dermed skulle det være mulig å laste ned musikk fra for eksempel Telenors musikkbutikk.

F300 skal lanseres i Norge i april, og vil koste rundt 3800 kroner.

I600 - Ultra Messaging
Denne gangen får vi også en smarttelefon i Ultra Edition-serien. Den nye Windows Mobile 5.0-baserte telefonen i600 har i motseting til de to andre telefonen som kommer til Norge en rekke proffunksjoner.

Bak målene 11,3 x 5,9 x 1,2 cm finner vi både 3G og Wi-Fi. Telefonen har dermed støtte for rask internettilkobling slik at du kan laste ned e-post og surfe på nettet. I tillegg har telefonen blåtann versjon 2 med EDR (Enhanced Data Rate), slik at filoverføring skal gå raskt.

Til tross for at Microsoft i disse dager har lansert Windows Mobile 6, har Samsung altså valgt å gå for gamleversjonen. Og dette er dessverre med på å gi telefonen en følelse av å være litt utdatert allerede før den er lansert.

Det hjelper heller ikke på at i600 mangler EDGE og bare har USB versjon 1.1, noe som betyr at overføring av store filer via datakabel vil gå tregt.

På baksiden av i600 finner du et kamera med 1,3 megapikslers oppløsning. For videosamtaler finner du et 0,3 megapikslers kamera på fremsiden. Skjermen er 2,3 tommer stor og har 320 x 240 pikslers oppløsning.

Ellers har i600 64 MB minne tilgjengelig for brukeren, og mulighet for større lagringsplass med microSD-minnekort.

I likhet med de to andre Samsung-telefonene som kommer til Norge, slipper i600 i april. På prislappen vil tallene 4600 sannsynligvis stå skrevet.

Samsung

U600 - Ultra Edition 10.9
Den siste Ultra-modellen fra dagens lansering skal ha fokus på video. U600 kommer i skyvedesign i et stort utvalg av farger, og er ikke mer enn 1,1 cm tynn. Overflaten skal være speilblank.

Skjermen er 2,2 tommer stor og har en 240 x 320 pikslers oppløsning.

Kameraet Samsung har dyttet inn i U600 har en oppløsning på 3,2 megapiksler og autofokus. I tillegg har telefonen mp3-spiller og FM-radio med RDS, som gir ekstra god lydkvalitet på mottak, slik Sony Ericsson lenge har tilbydt i sine telefoner.

Under panseret finner du edge, slik at du kan surfe på internett i relativt høy hastighet. Telefonen støtter ikke 3G.

Ellers finner du blåtann versjon 2, støtte for microSD-minnekort, og mulighet for å koble telefonen til datamaskinen med USB 2.0. U600 kommer med 60 MB innebygget minne.

Ifølge Samsung kommer U600 i salg i norske butikker i løpet av april. Prisen skal ligge rundt på 3600 kroner.

De andre nyhetene

De følgende fem modellene har ennå ikke fått noen bekreftet ankomstdato til Norden. Det er med andre ord for tidlig å si om de vil dukke opp i norske butikkhyller.

F510 - DVB-H i tynt format
Samsung har i likhet med Nokia satset tungt på TV i mobiltelefonen. F510 er siste skudd på stammen, og baserer seg på Nokias DVB-H-standard. Telefonen har to skjermer, hvorav den ene er på 2,4 tommer. Internminnet er på saftige 410 MB. Telefonen bruker 3G-nettet, og er ikke mer enn 1,1 cm tykk. Den har et to megapikslers kamera og plass til microSD-minnekort.

F520 - trykkfølsomt media
Denne modellen kan friste med et 3,2 megapikslers kamera og en usedvanlig stor skjerm på tre tommer, med en oppløsning på 480 x 272 punkter. Skjermen er trykkfølsom, og lar deg bruke menyer og mediefunksjoner på en ny måte. Den vil også ha HSDPA, og skal slik være klar for den kommende oppgraderingen av de norske 3G-nettene.

F700 - QWERTY og høy hastighet
Flaggskipet i F-serien er F700, som det allerede har svirret rykter om på nettet en god stund. Telefonen er mye mer lubben enn de andre modellene i serien, med mål på 10,4 x 5 x 1,6 cm. Men så er modellen også svært funksjonsrik. Den kan blant annet friste med et fem megapikslers kamera, en 2,8 tommer stor trykkfølsom skjerm med oppløsning 240 x 440 punkter, et fullt qwerty-tastatur og støtte for mobilnett med HSDPA i hastigheter på på opptil 7,2 Mbps.

Utover dette har telefonen også en hel del mediafunksjonalitet, som mulighet til å spille av filmer i DivX-format, en fullblods HTML-nettleser, epostleser, blåtann og plass til minnekort av typen microSD.

U100 - tynnest av dem alle
Samsung kunne i fjor skilte med den tynneste mobilen så langt. X820 var anorektiske 6,9 mm tykk, noe som skapte diskusjoner om dette rett og slett var for tynt. Vel, hold på hatten, for U100 er nemlig 5,9 mm tynn, og dermed verdens ubestridt tynneste telefon.

En så perverst tynn tykkelse burde i teorien gjøre U100 like avansert som Nokia 3310. Men den gang ei. U100 kan by på et tre megapikslers kamera, mp3-spiller, Java-støtte, 70 MB internminne og en to tommers skjerm med oppløsning på 220 x 176 punkter.

U300 - tynt og elegant
Det gjør heller ikke U300. Telefonen som minner en del om D830, kan friste med et 3,2 megapikslers kamera, en stor innerskjerm på 2,4 tommer, mp3-spiller og epostleser. Telefonen har ikke plass til minnekort, og kun 70 MB internminne, noe som knapt holder til en time med musikk. Designen minner ikke så rent lite om Samsung D900 som vi hadde inne til test for noen måneder siden.


U700 - det tynne flaggskipet
U700 er derimot langt mer avansert enn søstermodellen. Ikke bare har telefonen HSDPA, et tre megapikslers kamera og en 2,2 tommers skjerm med oppløsning på 240 x 320 punkter, telefonen har innebygget nettleser med HTML-støtte, blåtann 2.0, plass til minnekort av typen microSD og er kun 1,2 cm tykk.

I tillegg skal det nevnes at U700 har nedskyvbart tastatur, og dermed en av de tynneste slider-telefonene fra Samsung så langt.

(Kilde: Samsung, GSMarena)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen