Mot ny standardplugg

Mot ny standardplugg

Sony Ericsson har minst to, Nokia har to-tre forskjellige, Samsung har minst tre og de andre mobilprodusentene har også et minst et par å velge mellom. Og det vi snakker om er selvsagt forskjellige tilkoblingsplugger til mobiltelefoner.

Nå har USB-IF lansert en ny og mindre USB-plugg, micro-USB, som skal kunne erstatte tidligere ladeplugger på mobiltelefoner, MP3-spillere, PDA-er, digitalkameraer og annen bærbar elektronikk.

Ulempen er at du må bytte ut alle laderne du har liggende, men fordelen er selvsagt at du vil kunne bruke samme lader og utstyr til mobil etter mobil.

Nyteknende
Som med en rekke andre ting, er designen en bakenforliggende faktor også i dette tilfellet. Mindre USB-plugger vil passe bedre i små, tynne mobiltelefoner, og dermed var det duket for en forminsket versjon av dagens mini-USB.

– Ettersom bærbare enheter som mobiltelefoner, PDA-er og digitalkameraer blir mindre og mer kompakte, har produsentene innsett behovet for en ny USB-tilkoblingsstandard som passer designen til disse nye produktene, sier Jeff Ravencraft, ansvarlig for USB-IF i en pressemelding.

Mobilt samarbeid
I den samme pressemeldingen går det frem at en av samarbeidspartnerne er en av verdens største mobilprodusenter – nemlig Nokia. Dermed kan det se ut som om Nokia skal tuppe ut de gamle pluggene og prøve seg med den nye løsningen.

– Nokia streber alltid etter de beste brukeropplevelsene. Den nye micro-USB som er standardisert, miniatyrisert og optimalisert for mobil bruk, hjelper oss med denne viktige oppgaven, sier Jouko Junkkari, lederen i Nokias teknologiplattformavdeling.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen