Møt Microsoft Zune

Microsoft Argo mp3-spillerDen siste tiden har det florert av rykter på nettet om en ny mediespiller fra Microsoft, og stadig mer tyder nå på at dette er ekte saker.

Nettbloggen Engadget har blant annet fått bekreftet det nye prosjektet fra flere uavhengige kilder som har vært i kontakt med Microsoft.

Prosjektet skal ha fått kodenavnet Argo, og målet er klart; å vippe Apples iPod av tronen.

Den første mediespilleren som skal rulles ut fra Microsoft har fått kodenavnet Zune (rykter tilsier at det er spilleren avbildet til høyre), og skal i følge Engadget være klar for butikkene i november.

Den viktigste ingrediensen i Microsofts strategi skal være innebygd Wi-Fi i spilleren. Det skal gjøre det mulig å handle musikk rett fra skjermen, og laste den ned trådløst over nettverket. Dermed slipper du å måtte koble spilleren til PC-en for å overføre ny musikk.

Nettsiden hevder også at Zune vil kunne brukes med musikken du allerede har kjøpt på iTunes. Microsofts programvare vil rett og slett skanne iTunes-katalogen din og se hvilke sanger du har kjøpt, for så å laste dem ned på ny gratis fra MSN Music.

Microsoft må fremdeles betale plateprodusentene for musikken som lastes ned via MSN, men selskapet mener ettersigende at dette er en kostnad verdt å ta for å lokke eksisterende iPod-eiere over på sin egen platform.

Zune vil også ha et sosialt aspekt. Eieren vil kunne koble seg til et nytt sosialt nettverk ala Xbox Live for å komme i kontakt med andre personer med felles smak og interesser. Dette kan høres ut som en rival til den populære nettportalen MySpace.

Og det stopper ikke der. Microsoft har også planer om å utnytte tilstedeværelsen sin i mobilmarkedet til det fulle, og selskapet vil i løpet av 2007 gjøre det mulig for Windows Mobile-utstyrte telefoner å koble seg til det samme sosiale nettverket.

Om disse påstandene viser seg å være korrekte, kan det se ut som om Microsoft nå for fullt har gått på krigsstien for å vinne seg en plass i lommen din. Vi holder deg selvfølgelig oppdatert på den videre utviklingen i Zune-saken.

(Kilder: Engadget, iLounge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen