Møt lightermobilen

Selv om Nokia har erklært at de de ikke ønsker å satse stort på brenselcelleteknologi i mobiltelefoner, stopper ikke det andre mobilprodusenter. På CeBIT-messen viste NEC fram en konseptmodell med brenselcellebatteri, Flask.

Flask er drevet av brenselceller, som forventes å ta plassen for dagens lithiumbatterier i mobiltelefoner. Benselcelleteknologien er en renslig og effektiv energikilde, som kan gi mobilbatterier mer enn dobbelt så lang utholdenhet som dagens mobilbatterier.

Brenselcellene i batteriet er flytende, slik at du vil måtte fylle på mere brensel på Flask på samme måte som du fyller opp en tom lighter. Siden Flask er gjennomsiktig, kan du enkelt se når det er på tide å fylle opp batteriet.

I følge Dagbladet har NEC foreløpig laget kun noen få modeller av Flask, i et forsøk på å vise hvordan de tror fremtidens mobiltelefoner vil se ut. På NECs nettsider forteller Flasks designere tanken bak fremtidsvisjonene.

- Vi foreslår enheter som ser an situasjoner for å tilfredsstille brukerens behov. Og grensesnitt som lar brukerne få tilgang til ubegrensede mengder informasjon, like naturlig som det er å puste, forteller designerne.

Selv om designerne og utviklerne hos NEC har visjoner om fremtiden, er det ikke alle av selskapets ansatte som er helt med på tankegangen. I følge Dagbladet hadde ikke NECs utsendte på CeBIT-messen den fjerneste anelse om hvordan Flask-modellen skulle lades.

(Kilde: Dagbladet, NEC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen