Møt Ellen og Zoe fra Sony Ericsson

Mobile-Review har en rekke av Sony Ericssons bedriftshemmeligheter på samvittigheten. Det russiske nettstedet tok blant annet luften ut av ballongen forut for lanseringene av bestselgere som både T610 og K750i. Nå står to nye mobiltelefoner på trappene.

De nye modellene skal bære de interne kodenavnene Zoe og Ellen, og skal begge være kort tid unna en offisiell lansering. Om Mobile-Review har rett i sine spådommer, er det denne gangen spilleglede det skal handle om.

Ellen - Roterbar med fokus på spill
Ellen vil ha det samme, roterbare skyvedesignet vi husker fra S700i. Det vil si at det meste av funksjoner kan gjøres når telefonen er lukket, og når man trenger å skrive kan man vri frem tastaturet som ligger skjult inne i telefonen.

Dette vil imidlertid være en langt mindre telefon, som skal være mer egnet for bukselommen enn sin overdimensjonerte søstermodell. I den anledning har skjermen blitt krympet til 1,8 tommer, fra forgjengerens 2,3 tommer. Man har også gått for et design med utbyttbare deksler.

Som vanlig bruker man telefonen som kamera ved å holde den horisontalt og bruke en av sideknappene for å ta bilder. Sony Ericsson skal ha gått for den samme kameraløsningen som vi finner i S700i, det vil si en relativt kraftig oppløsning på 1,3 megapiksler.

Skjermen til Ellen baserer seg på TFT-teknologi, og har en oppløsning på 176 x 220 punkter med en 262 000-fargers fargedybde. Dette skulle altså være mye av den samme skjermen som vi finner i selskapets nåværende flaggskip på kamerafronten, K750i.

Ellen er ment å være en spilltelefon, og kan blant annet by på en innebygget 3D-akselerator som skal sørge for at kvalitetsgrafikk pumpes ut i høyt tempo. Man har også lagt til egne knapper over skjermen som er ment å brukes som A- og B-knappene man finner på spillkontrollere.

Dette vil kanskje bli den første mobiltelefonen vi får se fra Sony Ericsson med innebygget EDGE, etter at Z500 ser ut til å ha blitt utsatt for godt. Denne teknologien åpner for en tilkobling mot mobilnettet i hastigheter på opp til 200 Kbps, og kan anses som en fattigmannsversjon av 3G.

En annen teknologi som gjør sin entré i Ellen er Push-To-Talk. Dette åpner for å sende korte talebeskjeder over mobilnettet på samme måte som en walkie-talkie. Utover dette skal det være mulig å koble telefonen til datamaskinen både trådløst via Blåtann og med kabel over USB.

Det som vil kunne bli akilleshælen for Sony Ericssons nye ungdomstelefon er den lave minnekapasiteten. Med en lagringsplass på kun 32 MB og ingen støtte for minnekort, kan Ellen i praksis ikke brukes som MP3-spiller og har også mistet mye av potensialet som lager for bilder.

Ifølge Mobile-Review skal Ellen dukke opp i butikkhyllene mot høsten, og vi skal kunne forvente en prislapp på rundt 3000 kr.

Zoe - Kamskjell med teknostempel
Den andre modellen som nå skal være på vei fra Sony Ericssons samlebånd har fått kodenavnet Zoe. Dette skal være en billig kamskjellsmodell som vil skille seg ut fra andre modeller med å by på det meste av ny teknologi.

Her finner vi både støtte for EDGE, samt Push-To-Talk, som vi hittil har til gode å se i særlig mange kamskjellsmodeller her til lands - med enkelte modeller fra Nokia som hederlig unntak.

Designmessig minner Zoe om designmodellen Z200. Den har blant annet den samme formfaktoren, og vi kjenner også igjen løsningen med en antenne integrert i telefonens toppkrage (som for øvrig også gjelder Ellen).

De to modellene har også muligheten for å skifte deksler til felles. Dermed skal man kunne tilpasse telefonens utseende til sin personlige smak. En ny funksjon vi hittil ikke har sett, er muligheten for å skifte bakgrunnslyset i tastene. Blå, rød, grønn eller hva man måtte foretrekke.

Som seg hør og bør for en kamsjellsmodell, har Zoe doble skjermer. Innerskjermen er av TFT-typen, og har en oppløsning på 128 x 160 punkter. Den ytre skjermen skal også være en fargeskjerm, men de nøyaktige spesifikasjonene er hittil ikke kjent.

Yttersiden til Zoe avslører også en kameralinse. Dette skal være et VGA-kamera med en oppløsning på 0,3 megapiksler.

Ifølge Mobile-Review skal denne modellen være planlagt for prisklassen på rundt 2000 kr. Denne opplysningen er selvsagt like usikker som alle andre opplysninger vi har kommet med i denne artikkelen, enn så lenge vi venter på en offisiell lansering fra Sony Ericsson selv.

(Kilder: Club Sony Ericsson, Mobile-Review)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen