Mot bedre tider for AMD


AMDs økonomiske tall for fjerde kvartal er lagt ut av selskapet, og mye ser bra ut i fremtiden for Intels største konkurrent. Blant annet avsluttet selskapet året på en aldri så liten opptur, med en salgsøkning på 70 % over samme periode i 2002 og et overskudd på 43 millioner dollar.

Ser man 2003 under ett gikk derimot selskapet med et underskudd på 274 millioner dollar med en salgsoppgang på 30 prosent. Rundt halvparten av selskapets omsetning på 3,5 milliarder dollar var i form av salg av flashminne, og selskapet bruker mye mindre rødt blekk enn de pleide: I 2002 tapte AMD nesten halvparten av omsetningen sin på 2,7 milliarder dollar og endte med et underskudd på $1,3 milliarder.

2003 var året da AMD lanserte både Opteron og resten av AMD64-serien av prosessorer, og det var også året der de begynte byggingen av FAB 36 i Dresden. Alle disse forholdene kan ha sitt å gjøre for både underskuddet (investeringer og markedsføring) og overskuddet i fjerde kvartal.

Oppgangen i fjerde kvartal kan på mange måter tolkes som en god mottakelse for AMD64-plattformen, som har funnet veien inn i mang en server i dette kvartalet. AMD rapporterer også at de etterhvert svært billige Athlon XP-prosessorene har gått som varmt hvetebrød i 4. kvartal, samtidig som de selger mere flashminne enn noensinne.

Skulle trenden fortsette - med 26 prosents salgsvekst mot 2002 - er det all grunn til å tro AMD kommer til å være med oss i mange år fremover. Snart kanskje også med overskudd, året sett under ett.

(Kilde: AMD)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen