Mot 2 milliarder mobilbrukere

For tre år siden rundet verden én milliard mobilbrukere. Den kraftige mobilveksten de siste årene gjør at milliard nummer to har gått svært mye raskere enn den første, som tok godt og vel 30 år å fylle.

 

I løpet av bare tre år har verden altså fordoblet antall mobilbrukere, og skal vi tro analytikere vil ikke antallet mobilbrukere stagnere ennå.

 

Vokser i utviklingsland

Ikke bare i Norge, men også i resten av verden er mobilveksten formidabel nå for tiden. Ettersom det satses på utvikling av mobilnett og mobiltelefoner gjøres vanlig i stadig flere deler av verden, også i utviklingsland, er det fortsatt rom for stor vekst på verdensbasis

 

Bare i løpet av 2004 fikk verden 91 millioner nye mobilkunder, og selv om analytikere spår at veksten vil stagnere i visse deler av verden, hvor mobiltettheten er stor, har de tro på en videre vekst i regioner som Asia- og Stillehavsregionen, spesielt i India og Kina.

 

Også Afrika har studien pekt på som et område for enorm vekst, og med vekst i begge disse regionene spår analytikere at hele 43 prosent av verdens befolkning vil være mobilkunder innen 2010.

 

Fattige mobilkunder

Til tross for en stor vekst i antall kunder er ikke dette ubetinget gode nyheter for operatørene. Ettersom svært mange av de nye kundene kommer fra utviklingsland eller fattigere kår enn for eksempel norske mobilkunder, vil de i snitt tjene mindre per kunde enn de gjør i dag.

 

Studien antyder at en sterk oppdatering av 3G tjenester vil starte i 2008, og at lønnsomheten til operatørene vil stabilisere seg over tid.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen