Møt to menn som utvikler tidsmaskiner
Teknofil
(Bilde: Vimeo)

Møt to menn som utvikler tidsmaskiner

Rob og Ronald drømmer om å kunne herske over tiden.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tidsreiser er et populært tema innen science fiction-sjangeren. For  mange virker det nok spennende å kunne reise tilbake i tid og oppleve historiske øyeblikk, eller frem i tid for å se hva vi har i vente. De fleste har imidlertid konkludert med at å reise i tid ikke vil være fysisk mulig å gjennomføre.

Heldigvis, kan man kanskje si, finnes det noen ildsjeler der ute som vender det døve øret til den slags formanende pjatt. I den nye – og seriøse – dokumentaren How to Build a Time Machine møter du Rob Niosi og Ronald Mallett, som begge har viet livene sine til å bygge tidsmaskiner, ifølge Gizmodo. Foreløpig har ingen av dem lykkes.

En animatør og en fysiker

Animatøren Niosi skulle egentlig bare bruke tre måneder på et hobbyprosjekt som gikk ut på å bygge en kopi av tidsmaskinen fra filmen The Time Machine. Nå er prosjektet inne i sitt ellevte år. Hans ambisjoner er nok først og fremst kunstneriske, men forteller i filmen om hvilke tanker han har gjort seg om tidsreiser.

Ronald Mallett er derimot utdannet fysiker. Inspirasjonen til utdannelsen fikk han etter å la lest boka The Time Machine (som den nevnte filmen er basert på) av H.G. Wells. Faren til Mallett døde brått av hjertestans da han var liten, og derfor satt han seg som et mål for livet å bygge en tidsmaskin. Da kunne han nemlig reise tilbake i tid og redder faren sin.

I dokumentaren får du møte både Niosi og Mallett, og traileren ser lovende ut:

 

Er det mulig å reise i tid?
Se gjennomgangen av temaet fra TED Ed »

(Kilder: Vimeo, Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen