Stor Super Mario-statue på videospill-konferansen E3 2014 i Los Angeles 12.juni, 2014.
Stor Super Mario-statue på videospill-konferansen E3 2014 i Los Angeles 12.juni, 2014. (Bilde: Barone Firenze/shutterstock.com)

Nintendo fortsetter å blø penger

Tredje år på rad med store tap.

Verdens største produsent av videospill, Nintendo, har opplevd svikt i salget over lengre tid. Nå melder The Wall Street Journal om at selskapet nesten har doblet tapet fra andre kvartal i fjor til i år. Da vokser tvilen om hvorvidt det vil være mulig å hente seg inn igjen.

Driftstapet var på 9,47 milliarder yen, rundt 580 millioner norske kroner, for andre kvartal mot 4,92 milliarder, eller 300 millioner kroner, året før.  

Mange skuffelser

Nedturene har stått i kø for Nintendo den siste tiden. Godt salg av Mario Kart 8 hjalp riktignok noe, men var ikke nok til å veie opp for en nedgang i salget av Nintendo 3DS på 41 prosent, 22 prosent krymping av programvare-omsetningen og et Wii U-salg som stoppet på drøyt halvparten av den millionen enheter Nintendo hadde håpet på, skriver The Wall Street Journal.

Selskapet sliter også med å tiltrekke seg nye kunder når stadig flere velger smartmobiler og nettbrett til dataspill. Dertil kommer manglende oppfølging fra Nintendo sin side av deres planer om satsning innen helseindustrien. 

Holder seg til planen

Til tross for dystre fremtidsutsikter og nedjusterte markedsforventninger fortsetter Nintendo med sine mål om et driftsresultat på 40 milliarder yen og et nettoresultat på 20 milliarder. The Wall Street Journal forteller videre at salgsmålene på 12 millioner Nintendo 3DS, samme mengde som i fjor, og 3,6 millioner Wii U konsoller, 880 000 flere enn i fjor, beholdes.

—De målene er urealistiske uten reduksjoner i maskinvare-prisene, skrev analytiker Michael Pachter fra Wedbush Securities i et notat til sine investorer.

I tillegg har tapene til Nintendo blitt ytterligere forverret av uheldige valutakurser og omstruktureringskostnader. 

Les også: Knallhard kamp om toppspillene

(Kilde: wsj.com)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen