Intervju
Tom Petersen, teknisk markedsføringssjef hos Nvidia, er mannen som fant opp G-Sync. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Møt mannen som kan ha endret spillopplevelsen din

Nvidia mener de har gjort noe stort med G-Sync.

Hardware.no/London: Da Nvidia for første gang presenterte en teknologi kalt G-Sync for verden forrige uke, begynte det å koke. Nyheten vi publiserte var en av de mest leste den uken, men både i vårt kommentarfelt og i brukerfora utover hele verden ble det klart at det var et stort sug etter mer informasjon. Hva er denne teknologien, hvordan fungerer den, hva vil den fungere med – og er det så fantastisk som Nvidia skal ha det til, at de effektivt har «revolusjonert» hvordan du opplever spillgrafikk?

For å få svar på alle disse spørsmålene, og for å se løsningen med egne øyne, dro vi til London for å snakke med Nvidia og personen som har funnet opp løsningen – Tom Petersen, Nvidias tekniske markedsføringssjef.

– G-Sync er en teknologi som er designet for å gjøre spillopplevelsen bedre. Den synkroniserer skjermkortets tilfeldige bildefrekvens med den konstante frekvensen til skjermen, noe som eliminerer grafikkfeil som «tearing» og «stuttering». På denne måten vil bildet bli jevnt, uansett hvilken FPS skjermkortet spytter ut, forteller Petersen.

Med teknologien mener Nvidia at de nå har kommet opp med noe som bryter med alt du har opplevd som god spillgrafikk de siste ti årene. Smak litt på akkurat den påstanden: Det du i dag ser på som flott grafikk, som en god spillopplevelse, sier Nvidia – en av verdens største leverandører av grafikkort – at ikke er bra nok i det hele tatt. Opplevelsen har grafiske småfeil som du egentlig er klar over at er der – men over det siste tiåret har hjernen din prosessert det du har opplevd som spillgrafikk og sagt at «dette er grafikk, det er bare slik det er». Du har vendt deg til det, fordi din egen hjerne visker ut småfeilene i underbevisstheten din. Nvidia mener at et spilloppsett med G-Sync vil fjerne alle disse småfeilene, og gi den «perfekte» spillopplevelsen. Det er en kraftig påstand, og vi ville høre hva som lå bak.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (8)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen