Simon J. R. McCallum ved Høgskolen i Gjøvik. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Møt foreleseren som ga Oculus Rift til studentene

Vi besøkte Høgskolen i Gjøvik, der studentene har gjort mer med VR-brillene.

Hardware.no/Gjøvik: Et par timer nord for Oslo, like utenfor Gjøvik sentrum, finner vi Mustad Næringspark. Her har Høgskolen i Gjøvik for tiden bosatt seg, og i landlige omgivelser byr de på alskens studier innen blant annet informatikk, informasjonssikkerhet og spillprogrammering.

Her møter vi førsteamanuensis Simon J. R. McCallum, en newzealender som kom til Norge i 2007 for å arbeide i spillindustrien her. Nå leder han bachelorprogrammet i spillutvikling ved høgskolen i Gjøvik, hvor de i det siste har lekt en del med VR-brillene Oculus Rift.

McCallum omtaler seg som en programmerer i hjertet etter å ha programmert datamaskiner siden 1985. Oculus Rift faller imidlertid mer inn under noen av hans andre fokusområder, nemlig «utvidet virkelighet» og hjerne-maskin-interaksjon.

– Ikke noen superhelt

VR-brillene som har tatt Internett – og de fleste som har prøvd dem – med storm, har nemlig mye å by på, og kan brukes til langt mer enn bare dataspill. Koblet sammen med «3D-møllen» Omni blir man enda mer oppslukt av opplevelsen, men McCallum er ikke fullstendig solgt på dette konseptet.

Les kommentarene (6)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen