Simon J. R. McCallum ved Høgskolen i Gjøvik. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Møt foreleseren som ga Oculus Rift til studentene

Vi besøkte Høgskolen i Gjøvik, der studentene har gjort mer med VR-brillene.

Hardware.no/Gjøvik: Et par timer nord for Oslo, like utenfor Gjøvik sentrum, finner vi Mustad Næringspark. Her har Høgskolen i Gjøvik for tiden bosatt seg, og i landlige omgivelser byr de på alskens studier innen blant annet informatikk, informasjonssikkerhet og spillprogrammering.

Her møter vi førsteamanuensis Simon J. R. McCallum, en newzealender som kom til Norge i 2007 for å arbeide i spillindustrien her. Nå leder han bachelorprogrammet i spillutvikling ved høgskolen i Gjøvik, hvor de i det siste har lekt en del med VR-brillene Oculus Rift.

McCallum omtaler seg som en programmerer i hjertet etter å ha programmert datamaskiner siden 1985. Oculus Rift faller imidlertid mer inn under noen av hans andre fokusområder, nemlig «utvidet virkelighet» og hjerne-maskin-interaksjon.

– Ikke noen superhelt

VR-brillene som har tatt Internett – og de fleste som har prøvd dem – med storm, har nemlig mye å by på, og kan brukes til langt mer enn bare dataspill. Koblet sammen med «3D-møllen» Omni blir man enda mer oppslukt av opplevelsen, men McCallum er ikke fullstendig solgt på dette konseptet.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (6)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen