Morten Abel - Some Of Us Will Make It

Kong Morten, eller Morten Abel som han selv kaller seg, har lenge vært en av de fremste popkunstnerne i Norge. Få har vel fortjent tittelen som Norges ukronede popkonge bedre enn Abel. Eksentrisk, misforstått, genial og med store ambisjoner har han underholdt det norske publikummet med flere plater, uttallige konserter og ekstravagante opptredener.

Se større versjon og flere bilder
Norges popkonge låner av seg selv. Foto: Johannes W. Berg

Klar for verden

Han har lenge vært ensom majestet, få i Norge har klart å matche suksessen til artisten som aldri klarte å oppnå verdensherredømme. For Morten Abel har aldri lagt skjul på sine store visjoner. Men de siste årene har det vært rimelig stille rundt den erfarne artisten, som har en fortid i band som det legendariske Stavanger-bandet Mods, Peltz og ikke minst, den utrolige popsensasjonen The September When.

”Some Of Us Will Make It” har ikke blitt like behørig omtalt som de foregående utgivelsene fra den noe kontroversielle popguden. Og det er heller ikke denne han vil bli husket for. ”Big Brother” er i overkant drøy og usmakelig, men ikke langt nær like irriterende som fengende og fryktelige ”The Birmingham Ho” – som fikk hele landet på knærne i skrekkblandet fryd.

Ikke wow

”Waiting At The Gate” er sår og nær, men ikke på langt nær like intim som ”Dad’s Girl” eller ”Welcome Home”. Og slikt tenker man gjennom hele plata. For her vi finner vi ingen ny ”Lydia” eller ”I´ll Come Back And Love You Forever”. ”Some Of Us Will Make It” er mer et ekko av Morten Abels virkelige geniale påfunn. For han stjeler og låner fra både seg selv og fra andre musikere – uten at wow-effekten på noe som helst tidspunkt er særlig fremtredende. Og slik likegyldighet er vi tross alt ikke vant til når vi snakker om Morten Abel.

Konklusjon

Ikke engang enkle ”Waiting At The Gate” eller rocka ”River Phoenix” klarer å ta Morten Abel tilbake til hans glansdager, men allikevel lager han fortsatt den beste popmusikken i Norge – ingen har enda på hederlig vis tatt opp kampen om tronen. Her er det mye godt håndverk og gode ideer, men det mangler litt av Morten Abels karakteristiske galskap denne gangen.

Morten Abel Some Of Us Will Make It

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen