Morsomt tilbehør til Olympus Pen

Olympus Pen har til nå i stor grad vært rettet mot erfarne brukere som er kjent med speilreflekskameraer fra før, og som stiller store krav til utstyret. Men for å få opp salgstallene, trenger systemet også mindre erfarne brukere, som oppgraderer fra kompaktkamera. For å tiltrekke seg disse, har Olympus nå lansert en stor samling tilbehør som retter seg mot nettopp denne gruppen. Det dreier seg om alt fra objektivforsatser til kameravesker. Her er en liten oversikt.

Objektivforsatser

En profesjonell fotograf krever ypperste kvalitet på objektivene sine. Amatører er ofte mer opptatt av mulighetene og prisen enn absolutt ypperste kvalitet. Derfor kommer det nå tre forsatser som passer på 14-42mm f/3.5-5.6 kit-objektivet. Det er en Fisheyekonverter, som gir bildevinkel på 120 grader, og nærgrense på 7cm og åpner for ekstreme effekter.

Det kommer også en vidvinkelkonverter som reduserer korteste brennvidde til tilsvarende 22mm og med nærgrense på 8cm.

Til slutt kommer det en makrokonverter som vi sliter litt med å se hensikten med. Den korter ned minste fokusavstand, og p åden måten øker maksimal forstørrelse fra 0,19x til 0,28x (Ekte makro regnes som 1x forstørrelse). Det er altså langt igjen til ekte makro, og det må da være enklere å bruke mellomringer for eksempel.

Men bruker du makro, kommer det en morsom løsning for å belyse motivet. To bøyelige armer, med et LED-lys i endene, som du kan bøye på slik at du får lyset slik du ønsker det. Det ser meget fleksibelt ut, og dersom lyset er sterkt nok, kan dette være en nyttig sak.

Kommunikasjon

Olympus Penpal PP-1 er en kommunikasjonsenhet med bluetooth som lar deg overføre bilder direkte til en mobiltelefon eller andre enheter. Før overføring endres bildets oppløsning til maksimalt 1920x1440 piksler (lavere oppløsning kan velges). Enheten har eget minne og kan også lagre inntil 2600 bilder.

Nytt undervannshus - PT-EP03
Nytt undervannshus - PT-EP03

 

Annet

Til slutt kommer det en røys med vesker, bager, futeraler og objektivetuier. Det kommer også et undervannshus som tåler trykk ned til 40 meters dyp.

 

Les også: Olympus slipper etterlengtet oppfølger

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen