Morpheus er tilbake

Morpheus er en av de gamle traverene innen P2P og var lenge med på FastTrack nettverket sammen med KaZaA,iMesh og Grokster. Litt basic om P2P kan du lese i denne tråden på forumet. Sharman Networks, eieren av KaZaA og rettighetshaver av FastTrack nettverket, tokk seg såpass godt betalt for å la andre være med på leken at Morpheus valgte å droppe FastTrack nettverket. Morpheus gikk over til åpen-kildekode nettverket Gnutella hvor det var mye friere tøyler.

Morpheus går hybrid
Nå er StreamCast Networks tilbake for fult med Morpheus 4.0 som har blod fersk støtte for: Fastrack, Edonkey2000/Overnet, Gnutella2 og deres egetbryggede nettverk NeoNet ved siden av Gnutella som de hadde støttet en stund.

Den første Morpheus 4.0 alphaen ble lagt ut for nedlasting 28 november og Team Morpheus, teamet bak Morpheus kunne strutte med implentering av Gnutella2. Gnutella2 er en oppfrisket versjon av Gnutella og byr på mange avanserte funksjoner som har vært savnet. Shareaza som er laget av den samme mannen bak Gnutella2 var i en lenger stundt den eneste klienten som benyttet seg av åpen-kildekode nettverket Gnutella2.

GnucDNA endret dette da de programerte inn Gnutella2 støtte. GnucDNA er ikke et direkte P2P program, men en kjerne som Morpheus og en del andre Gnutella klienter er bygd rundt.


Videre kom Morpheus 4.0 alpha-ene på løpende bånd med bare en dags mellomrom. Disse alphaene bød på lite nytt og var stort sett bare bug-fixes. Alpha-testingen var over 4 desember etter at den siste, Morpheus 4.0 Alpha6 var blitt lagt ut for nedlasting.


Det gikk over 2 uker før det ble hørt noe mer. Undringer på hvorfor de drøyde sånn med å slippe ut beta-ene oppstod ,men det viste seg at de som ventet på noe godt ventet ikke forgjeves. 20 desember var den første Morpheus 4.0 beta-en. Team Morpheus hadde nå bygd klienten sin rundt MLdonkey kjernen som har eDonkey, Bittorrent ,Gnutella, Gnutella2, Fasttrack, Soulseek, Direct-Connect og Opennap implentert i seg.

Morpheus beholdt GnucDNA kjernen til å håntere gnutella og gnutella2 siden MlDonkey hadde en nokså laber støtte for de nevnte netvekene.NeoNet protokollen skal være programert rett inn i klienten. MLDonkey kjernen sørget for støtte FastTrack og eDonkey2000/Overnet som er de to største nettverkene med forhåndsvis 3,7 og 3,3 millioner brukere gjennomsnittlig.

Den første beta-en ble nokså fort trukket tilbake grunnet en minne-lekasje. 22 desember ble Morpheus beta2 lagt ut for nedlasting som var fri for minne-lekasje og diverse bugs. 2 februar var all testingen over og Morpheus 4.0 var gått over til final, men det spekuleres i om dette er en beta for det som kommer etterpå hvor kansje flere av nettverkene Mldonkey kjernen støtter skal implenteres i klienten.


Morpheus 4.0 Final byr på følgende funksjoner:

-Mulighet for å rute trafikken gjennom proxy adresser.
-Mulighet for å banne ip-adresser.
-Mange søk på en gang uansett filtype.
-Auto-scann for virus av filene du lasterned(Krever anit-virus program)

 

Direkte link til nedlasting
Linken vil starte nedlastingen av et instaleringsprogram som senere vil laster ned den nødvendige informasjonen til Morpheus instalasjonen

NB: Morpheus inneholder Spyware*

 

 

*Spyware er hvilken som helst type teknologi som henter ut opplysninger om personer uten at de er klar over dette. Opplysningene de er ute etter er forskjellige og er alt fra personlige opplysninger til dine surfevaner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen