(Bilde: Skjermdump: Vimeo)

Mørkerom for mobilen

Nå kan du gå tilbake i tid med smarttelefonen din.

Noen holder riktignok fremdeles på med slikt, men i dag har folk flest gått bort fra fremkalling av bilder. I hvert fall sorthvittfremkalling på eget mørkerom.

Nå jobber noen, utrolig nok, med en app for nettopp det.

Mørkerom og app i ett

Snedig sak.
Snedig sak. Foto: Fojo

Prosjektet har fått navnet Enfojer og er både en app og utstyr for å fremkalle sorthvittforstørrelser direkte fra smarttelefoner. Det planlegges versjoner for både iOS, Android og Windows-telefoner.

Kort oppsummert brukes telefonen til å projisere et bilde over på fotopapir, som så fremkalles på tradisjonelt vis. Maksimal forstørrelse er 20 ganger 20 centimeter.

På grunn av de komplikasjonene det ville medført å sende kjemikalier i posten internasjonalt, må kjøperne anskaffe fremkallingsvæskene selv, mens Enfojer vil sende med Ilford-fotopapir.

Se video av hvordan produktet fungerer nederst i saken.

Les også: Man kan lage kamera av det meste

Finansieres av folket

De fire oppfinnerne ønsker nå å folkefinansiere prosjektet, i håp om at det appellerer til nostalgikerne blant oss. I skrivende stund har de samlet inn drøye 14 000 av de ønskede 100 000 amerikanske dollarene, men det gjenstår fremdeles 23 dager av finansieringsperioden.

Bidragsnivåene går fra beskjedne 10 dollar til 450 dollar, hvor førstnevnte vil gi giveren en telefonvugge, mens de påfølgende nivåene blir stadig med velutstyrte frem til full pakke ved 450 dollar.

Føler du deg nostalgisk? Disse fargefilmene håper vi aldri forsvinner »

(Kilde: dpreview.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen