Mørke Apple-skjermer for Radeon-brukere

Disse to er ingen god kombinasjon uten ekstra maskinvare
Disse to er ingen god kombinasjon uten ekstra maskinvare

Går du med planer om å handle en Apple Cinema-skjerm og har planer om å kombinere dette med et nytt Radeon-kort og skal bruke Displayport-utgangen bør du tenkte litt nærmere etter. Apple-skjermen benytter som kjent Mini Displayport og overgangskabler fungerer ikke uten videre fra Radeon HD 5850 og 5870.

Selve problemet består i at man ikke får noe bilde på Apple-skjermen. Kobler man den opp som en sekundærskjerm får man følgende melding: "The system has detected a link failure and cannot set the requested resolution and refresh rate on your Displayport display. Your display might not support the requested resolution or there may be an issue with the cable connecting the display to your computer."

Følg oss på Twitter
Følg Hardware.no på Twitter

Verken AMD eller Apple sier at de kjenner til noen slike problemer, til tross for at det ligger flere tråder om disse problemene ute. Så enn så lenge kan man ikke regne med noen støtte med å løse problemene fra noen av disse. Tidligere generasjoner av Radeon har ikke hatt disse problemene.

Løsningen ser ut til å være at man må bruke en annen utgang på skjermkortet, f.eks HDMI eller DVI. Hvorpå signalet må gjennom en konverteringsboks. Denne løsningen er på ingen måter gratis, men den fungerer.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen