Mørk fremtid for Blåtann

Bilde - SonyEricsson HBH-65

Mange av oss har et veldig bra forhold til Blåtann. Med Blåtann har vi fått mulighet til å koble sammen enheter som mobiltelefoner, PCer og PDAer. I tillegg har trådløse håndfri-sett blitt meget populære, spesielt for de som bruker bilen mye.

I 1994 utviklet Ericsson Blåtann, for å trådløst oppnå kontakt mellom ulike enheter med denne teknologien. Båtann ble en velkommen nyhet da enheter med denne tilkoblingsmuligheten begynte å innta markedet. Dette skjedde i etterkant av 2001, da standarden Blåtann 1.1 kom til verden.

Men ikke alle verdens land hadde det slik. I for eksempel Amerika er fortsatt teknologien forholdsvis ukjent. Kun i Europa og Asia er teknologien utbredt.

Nå hevder Ericsson at de skal slutte å produsere nye Blåtann-brikker. Likevel vil det fortsatt sitte en slik brikke i nye produkter fra produsenten. Selskapet har opprettet et nytt support-system for de som kjøpt Blåtann-brikker fra Ericsson.

Analytikeren Craig Mathias i Farpoint Group mener at Blåtann ikke forsvinner enda, men at det ser mørkt ut på sikt. Spesielt etter at en av de viktigste støttespillerne trekker seg ut, altså Ericsson.

Analytikeren påstår videre at Blåtann var markedsavdelingen som gikk over styr. Blåtann skulle nemlig være en enkel teknologi for kabelerstatning, men endte opp fancy konsept som Personal Mobile Gateway.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen