Morderiske Muppets

At dukker kan ha en mørkere side vil de som har sett "Avenue Q" og Peter Jacksons "Meet the Feebles" kunne bekrefte. Men at The Jim Henson Company tenker å forvandle søte og omgjengelige dukker til mordere kan man trygt si er overraskende.

Dyster tematikk

Jim Henson (1936-1990) er utvilsomt en av de mest berømte dukkemakere gjennom historien og mange vil sette hans navn sammen med Walt Disney som de største når det kommer til amerikansk familieunderholdning. Gjennom sine figurer i "The Muppet Show", "Sesame Street" og "Fraggle Rock" inseminerte han hele generasjoner av barn med grunnleggende verdier som toleranse på tvers av kjønn, rase og bakgrunn samtidig som han skapte noen av de mest berømte figurene i populærhistorien.

Walt hadde Mikke Mus, og for Jim Hensons del var han uløselig knyttet til Kermit the Frog gjennom sin karriere.
Walt hadde Mikke Mus, og for Jim Hensons del var han uløselig knyttet til Kermit the Frog gjennom sin karriere.


Men Jim Henson var ikke redd for å bevege seg inn i mer mørk og voksen tematikk, noe som blant annet resulterte i den noe dystre TV-serien "The Storyteller", som tok for seg europeiske folkeeventyr og historier. Til tross for at serien ble belønnet med Emmy for beste barneprogram ble den avlyst etter kun ni episoder.

Nå, 18 år etter Jims bortgang, melder Variety om at hans etterfølgere, Brian og Lisa Henson, vil gå et solid skritt lenger inn i det morbide.

Fra jul til drapsfilm

"Happytime Murders", som etter alt å dømme vil være tittelen på The Jim Henson Companys kommende filmprosjekt, vil fremdeles være en komedie av den typen vi kjenner fra "The Muppet Show", men med en detektiv-twist i beste film noir-stil.

Brian Henson, som tidligere har regissert filmer som "Muppet Treasure Island" og juleklassikeren "A Muppet Christmas Carol", skal etter alt å dømme ta regiroret på "Happytime Murders". Historien dreier seg om en detektiv som blir involvert i en mordsak når skuespillerne ved et populært barneshow, "The Happytime Gang", blir drept én etter én.

Hvorvidt Miss Piggy, Fuzzy the Bear eller Kermit vil stå på morderens liste gjenstår å se.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen