Mor er mobilsjefen

Er du lei av at mor ringer deg på mobiltelefonen når du er hos venner eller på fest? Da kan du trøste deg med at du ikke er alene.

I en stadig travlere hverdag, har nemlig mobiltelefonen blitt mors hemmelige våpen for å holde familien sammen. Det viser en fersk undersøkelse som Perduco har gjennomført for Netcom.

Selv om mor også bruker mobiltelefonen for å få kontakt med far, er det barna i huset som får de fleste samtalene. 41 prosent av kvinnene som deltok i undersøkelsen svarte at de ringer barna sine aller mest.

Guri Wormdahl i Netcom mener kombinasjonen av mor og mobil spiller en nøkkelrolle i norske barnefamilier:

- Gir trygghet og innsikt
- Mor og mobiltelefonen bidrar til å holde norske familier samlet i en hektisk hverdag, og gir foreldre trygghet og innsikt i sine barns liv, sier hun i en pressemelding.

Undersøkelsen viser at over halvparten av alle barnefamilier synes at mobiltelefonen gir dem muligheten til å ta større del i barnas hverdag.

Selv om 43 prosent av de spurte ikke synes mobiltelefonen gjør de mer delaktive i barnas hverdag, betaler hele 81 prosent av de spurte mobilregningene til barna sine. I Troms betaler imidleritd hele 95 prosent av foreldrene for barnas mobilbruk.

Det er imidlertid ikke alle mødre som nøyer seg med å ringe deg for å høre hva du vil ha til middag eller når du kommer hjem. Den norske hovedfagsstudenten Janicke Steiras utførte i fjor en spørreundersøkelse hvor flere av de spurte mødrene innrømmet at de pleide å lese tekstmeldingene på barnas mobiltelefoner.

(Kilde: Forbruker, Netcom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen