"Montecito" kommer om to uker?

Det har lenge blitt snakket om "Montecito" og den har blitt beskrevet som en av de viktigste prosessorene i Itanium-serien til Intel. Dessverre har ikke alt gått på skinner for Itanium-arkitekturen og serien har vært preget av utsettelser på nesten samtlige lanseringer.

"Montecito" skulle egentlig vært en Intels første flerkjerneprosessorer som ble lansert i fjor, men i stedet utsatt til denne sommeren. 

Prosessoren vil stille seg side om side med Xeon 5100 "Woodcrest" og representere "high-end"-alternativet.

Mange dømmer Itanium nedenom og hjem, men Intel har foreløpig ikke råd til å gi opp denne arkitekturen etter å ha svidd av milliarder av dollar på opprettholdelse siden den første lanseringen på 90-tallet.

De siste månedene har Itanium høstet støtte fra flere hold - blant annet fra Oracle og Itanium Solutions Alliance (Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Hitachi, HP, NEC, SGI, m.fl.).

Ifølge taiwanske Digitimes vil "Montecito" bli lansert 18 .juli. Spesifikk teknologispesifikasjon er fortsatt noe usikker, men man har lenge snakket om en L3-cache på ca. 36 MB - noe som vil bringe Itanium på samme nivå som IBMs Power5-prosessor.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen