"Montecito" får 1,7 milliarder transitorer


SGI blir en av de første som kjører "Montecito" i sine servere

"Montecito" har vært et samtaleemne i flere år, men det er nok kanskje størrelsen på L3-cachen som har vært det mest iøyenfallende til nå. Med 24 MB L3-cache slår denne prosessoren nemlig alt Intel tidligere har bygd.

Denne prosessoren blir høyst sannsynligvis den første dobbelkjerneprosessoren som ankommer markedet fra Intel. Et annet sentralt moment med "Montecito" er økt effektivitet med tanke på effektforbruk og varmeutvikling.

Intel har implementert ny strømstyring som senker ytelsen på transistorene når de ikke benyttes. Samtidig benytter man også "Foxton", som gir turbofunksjon til prosessoren når den trenger ekstra kraft.

Ifølge en artikkel hos Techrepublic skal Foxton-teknologien gi 10-15 prosent høyere ytelse i korte perioder, dersom prosessoren har tilstrekkelig lav temperatur. Det nevnes også at at "Foxton" kan justere spenningsnivået slik at det tilpasses respektiv oppgave.

Det kommer til å bli lagt frem flere detaljer vedrørende "Montecito" denne uken på International Solid State Circuits Conference.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen