Monstertelefon på vei til Norge

Det er to måneder siden de første ryktene om en ny supertelefon fra HTC dukket opp. Ryktene viste seg ganske raskt å stemme: Athena er nå på vei til butikkene.

Telefonen byr både på Windows Mobile 5.0, og det aller meste du kan drømme om av teknologi og maskinvare. Blant annet har den en slagkraftig Intel Xscale-prosessor med en hastighet på 624 MHz. Kombinert med en fem-tommers skjerm med en oppløsning på 640 x 480 punkter burde all multimediehåndtering gå som en lek.

Athena har også en harddisk på 8 GB, samt 128 MB arbeidsminne. Plassmangel vil med andre ord være et sjeldent problem, men dersom du likevel skulle greie å fylle opp disken, kan du legge til ekstra minne ved å bruke miniSD-kort.

Flyter over av trådløs teknologi
Også på trådløsfronten sabler Athena ned det meste av konkurrenter. Med støtte for GSM 850, 900, 1800 og 1900 kan du bruke den overalt i verden der det er GSM-dekning. For å surfe på nett kan du bruke EDGE, 3G, HSDPA eller koble deg opp mot et trådløst nettverk via wi-fi. Når du så kan legge til blåtann og integrert GPS så er listen over trådløse teknologier komplett.

Tastaturløsningen er også fiffig. Du kan nemlig koble av tastesettet, og fremdeles bruke det via blåtann. Dette gjør at du både får en hendigere telefon og kan sitte lenger borte fra skjermen. Skjermen er for øvrig trykkfølsom, slik at du ikke er avhengig av tastaturet.

Skikkelig godklump
Hyggelige lister med teknologi og funksjoner betyr oftest ubeskjedne størrelser, og Athena er slett ikke noe unntak. Med en vekt på hele 355 og mål på 13,3 x 9,7 x 2,0 cm er dette en modell som passer bedre i sekken enn i bukselommen.

Til tross for den store skjermen og krevende maskinvare, skal det ikke være nødvendig å lade batteriet oftere enn med andre og mindre avanserte telefoner. Taletiden skal være opp til fem timer, mens telefonen skal kunne holde ut hele 300 timer i standby-modus.

Norgeslansering før sommeren
T-Mobile i Tyskland blir den første til å lansere Athena, da under navnet HTC Ameo, men ifølge Dangaard, som er den største importøren av HTC-telefoner i Norge, trenger vi ikke vente mange ukene før vi kan plukke telefonen ned fra norske butikkhyller.

– Dersom det ikke skjer noe uventet kommer telefonen til Norge i slutten av første eller begynnelsen av andre kvartal i år. Her vil den mest sannsynlig få navnet HTC X7500, forteller Arne Hvidsten i Dangaard til Amobil.

Dersom du vil skaffe deg telefonen, bør du være klar over at det koster å være kar.

– Denne telefonen blir nok dyr ja. Prisen vil mest sannsynlig ligge på rundt 9000 kroner pluss moms, opplyser Hvidsten.

(Kilder: Pocket-Lint, MS Mobiles)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen