Test MoMA

Nyttig app for kunstinteresserte

Et av verdens mest kjente museer har sin egen app.

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

En helgetur til New York er snart like vanlig som en tur på butikken, men du trenger ikke å ha planlagt storbyferie for å ha nytte av denne appen.

MoMA.
MoMA.

MoMA er den offisielle appen til et av verdens mest kjente museer, Museum of Modern Art, som ligger i New York. Hvis du skal til de trakter er museet en selvsagt oppføring på reiseplanen, og da hjelper denne appen deg.

Appen bistår deg på forhånd med åpningstider og annen informasjon, som en kalender som forteller deg hva som skjer og hvilke kunstverk som er utstilt. Vel fremme kan du lytte til de forskjellige audioguidene som museet har.

Ut på tur

Hvis du er redd for å se ut som en erketypisk japansk turist med en klumpete lydavspiller og dertil hørende hodetelefoner, kan du isteden bli guidet rundt av din egen mobiltelefon og se svært så moderne ut uten å gå glipp av en eneste detalj.

iPhone-versjonen var litt kjappere i bruk enn Android-versjonen. Sistnevnte hikket også lett et par ganger, og vi måtte da gå tilbake og prøve på nytt for å se innholdet vi ønsket.

Du må selvsagt skryte litt av hvor du har vært også, og her kommet foto-funksjonen inn i bildet. Du kan nemlig ta bilder hvor MoMA-logoen blir lagt direkte inn i bildet, slik at ingen kan unngå å se på bildene du legger ut på Facebook at du har vært kulturell på tur.

Hvis tur til New York ikke står på timeplanen i nærmeste fremtid, er denne appen fortsatt nyttig for deg som er kunstinteressert. Her kan du se bilder av de forskjellige kunstverkene og få mer informasjon både om kunstverkene og kunstnerne. MoMAs størrelse gjør at du har mengder med informasjon å boltre deg i.

Vi likte kunstordboken som er en del av appen. Her kan du bla igjennom forskjellige kunstrelaterte uttrykk og få en forklaring på hva de egentlig betyr.

Neste gang du er på utstilling kan du dermed imponere dine omgivelser med høytsvevende kunsttolkninger ispedd en god dose fremmedord.

Terningkast: 5

- Last ned til iPhone
- Last ned til Android

Her finner du alle våre app-tester

Se også:

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen