MOM 2005 snart klar

Microsoft har i en pressemelding kunngjort lansering av en Release to Manufacturing (RTM) versjon av Microsoft Operations Manager (MOM) 2005. De endelige produktene skal etter planen lanseres i midten av september.

MOM er neste generasjon av operations-management server fra Microsoft. MOM lanseres i to versjoner, én for store enterprise nettverk (MOM 2005) og én for mellomstore nettverk (MOM 2005 Workgroup Edition, tidligere kalt MOM 2005 Express), den er begrenset til maks 10 enheter. De nye versjonene har en rekke ny funksjoner og en ny prisstruktur.

MOM er et verktøy for nettverskadministratorer for å overvåke og analysere nettverk. Hensikten er å kunne effektivisere nettverket på en bedre måte. MOM er en del av et såkalt Dynamic Systems Inititive (DSI) fra Microsoft.

MOM 2005 har en ny konsoll som ligner på Microsoft Outlook og som gir tilgang til en rekke konfigurasjoner som gjør administasjoen mer brukervennlig. Det er også mulighet for webbasert konsoll som kan brukes til remote-kontroll. Ny SQL-basert rapport-konsoll gir mulighet for å lage rapporter på en enklere måte.

Microsoft har ordnet en ny prisstruktur for MOM 2005 som skal være på en lik linje med andre serverprodukter fra selskapet. Kunder skal nå betale én lisens for sentrale servere og Operators Management Licences (OMLs) for hver enhet som styrer nettverket, i stedet for å betale for hver enkelt prosessor i nettverket. Veiledende pris for MOM 2005 blir 729 dollar i USA. 2689 dollar for OML til fem prosessorer.

(Kilde: winnetmag.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen