Møll blir fremtidens super-soldater

Det amerikanske forsvaret har stadig nye ideer for å få has på sine fiender.

Under andre verdenskrig ble det skapt rotter med sprengladninger, i nyere tid har de fokusert mer på delfiners mulighet til å desarmere miner.

Nå skal de utstyre møll med microchiper for å ta opprørske irakere.

Fjernstyrte møll
Amerikanske forskere har funnet en måte å implantere microchiper i møll mens de ennå er i kokongen. På denne måten kan de fjernstyre dyrene når de flyr over Pakistan sine fjell og inn i opprørernes områder.

På denne måten kan de lande mellom opprørere som aner fred og ingen fare og sende video og annen informasjon tilbake til Pentagon.

Første gang injisert i en puppe
- En mengde eksperimenter har blitt gjort over de siste årene hvor enkle dyr som rotter og kakkerlakker har blitt fjernstyrt med joystick. Dette er den første gangen hvor en chip har blitt injisert inn i en puppe og vokst inni den, sier Rod Brooks, direktør for computer-teknologi og kunstig intelligens ved Massachusetts Institute of Technology til Herald Tribune.

Mekanisert arme
Det amerikanske militære er godt i gang med å mekanisere sin hær og i følge Brooks ønsker de at en tredjedel av sine opperasjoner skal bli utført ubemannet innen 2015.

Han sier dette er fullt mulig, men reiser også spørsmål om slik automatikk burde få lov å skyte mot fiendtlig mål.

Mens han funderer over dette har nå altså opprørere i Midtøsten fått nok en bekymring. Hvis dette programmet blir satt i aksjon vil utvilsomt møllen bli mer plagsom enn myggen fremover.

Kilde: International Herald Tribune

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen