Modig med mobil

Med mobiltelefonen trygt plassert i baklomma og hjelpen bare noen tastetrykk unna, blir fotturistene dristigere og tar sjanser de ellers ikke ville tatt. Dette melder redningsmannskap på Hawaii, som den siste tiden har måttet plukke opp et stadig økende antall uheldige turgåere.

Spesielt uerfarne vandrere bruker telefonen som sikkerhetsnett når de skal ut i naturen og glemmer fort alt som heter sunn fornuft. Enkelte lar også nødvendig utstyr som vann og førstehjelpsutstyr ligge igjen hjemme, og legger i vei både like før mørkets frembrudd og på umerkede stier.

Det er imidlertid ingen tvil om at mobiltelefonen er et høyst nødvendig utstyr å ha med seg på utflukter. Desverre er det enkelte som missbruker situasjonen, og i de absolutt verste tilfellene er det rapportert om slitne turgåere som ringer 911 for å bli hentet, av den grunn at de rett og slett ikke orker å gå hjem igjen.

Mobiltelefonen har altså vist seg å ikke bare være en reddende engel, men også en kilde til uvettig bruk og ergrelse. Lovgivningsmakten på Hawaii vurderer nå å la de som utsetter seg selv for unødvendig risiko å betale for sin egen redningsaksjon.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen