Modifiserer Fortron-PSU-er

Fortron/Source (FSP Group) har etter hvert etablert seg som en produsent av kvalitets-strømforsyninger her til lands. Deres strømforsyninger er blant annet tatt i bruk av AOpen, og har fått skryt for sine gode spesifikasjoner og lave støynivå. Det siste takket være bruk av en 12 cm avtrekksvifte.

For enkelte er imidlertid ikke bra, godt nok. Tidligere har den norske nettbutikken Microplex lansert modifiserte Fortron/Source-strømforsyninger under varemerket "Mist" (les test på Overklokking.no) og nå er distributøren Norek via sin nettbutikk Komplett i gang med noe av det samme.

"Special Edition"
Den nye serien med modifiserte strømforsyninger fra Fortron/Source får tilnavnet "Special Edition". I forhold til de originale strømforsyningene, innebærer dette følgende:

  • Lakk i "titan" farge
  • Vifte er byttet ut med 120 mm LED-vifte (blå)
  • Viftens turtall kan justeres via en dreieknott
  • "Sleaved" (innekapslede) kabler


Spesifikasjoner for 400W-modellen
(Legg merke til doble +12V-kanaler, totalt 29A for +12V)

Serien blir å finne på markedet umiddelbart, i utgangspunktet i modeller på 300W, 350W og 400W, enten med 24-pins eller 20-pins tilkopling. Det er imidlertid verdt å merke seg at de to laveste modellene med 24-pins-tilkopling vil bli faset ut relativt raskt.

ATX 2.0
Den nye ATX 2.0-standarden med 24-pins tilkopling skal føre til en mer stabil leveranse av strøm til komponentene i PC-en, da man her har introdusert doble 12V-kanaler. Dermed får prosessoren nyte godt av sin "egen" 12V-kanal, mens komponenter som harddisker og DVD-brennere fores av den andre kanalen. At man opererer med to separate 12V-kanaler, skal også føre til at strømforsyningen utvikler mindre varme.

ATX 2.0 vokste frem grunnet effektkravet for hva PCI Express x16-porten skal kunne levere (75 Watt). Det er verdt å merke seg at eldre ATX 20-pins-strømforsyninger vil kunne fungere på nyere hovedkort med 24-pins tilkopling, men for å benytte en ATX 2.0-strømforsyning med 24-pins plugg på et hovedkort med 20-pins tilkopling, må man benytte et adapter. Det tryggeste er likevel å benytte hovedkort og strømforsyning med samme ATX-standard. Les mer om ATX 2.0 hos Intel.

En oversikt over priser og tilgjengelighet finnes i prisguiden (se lenker nedenfor).

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen