Mobyson møter motgang

Forhåndsbetalte abonnement er tydeligvis den nye trenden blant mobiloperatørene i Norge. Denne abonnementstypen hindrer at man får uventede regninger i posten, og fungerer i bunn og grunn nesten som et vanlig kontantkort. I Danmark har dette konseptet allerede eksistert i nesten fire år, og har hatt stor suksess.

Den nye operatøren Mobyson lanserte for en knapp uke siden et forhåndsbetalt abonnement her til lands. På hjemmesidene sine reklamerer operatøren med at alle helt ned til 12 år kan bli abonnementer, noe som tydeligvis har vekket morsinstinktet hos Forbrukerombudet.

Forbrukerombudet mener nemlig at abonnementet er ulovlig, og at det er i strid med både markedsføringsloven og vergemålsloven. - Barn kan ikke selv gå inn i en avtale om mobilabonnement. Derfor mener vi dette nye abonnementet er ulovlig, sier Espen Slettmyr i Forbrukerombudet.

Daglig leder i Mobyson, Thomas Sandaker, mener på sin side at abonnementet er fullt lovlig. - Hos oss vil du ikke finne skjulte kostnader, faste utgifter eller betingelser med liten skrift. Det er ikke mulig å pådra seg kreditt med det forhåndsbetalte abonnementet. Kontantkort har blitt solgt over disk i mange år, uten at man har krevd at kjøperen er myndig.

Sandaker vil forøvrig følge de retningslinjer Forbrukerombudet setter for salg av abonnement, hvis disse gjelder for hele bransjen.

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen