Mobilvirus løs i USA

En versjon av mobilviruset Cabir dukket opp i to Nokia 6600 telefoner som lå i vinduet i denne butikken. Dette er første gang viruset er oppdaget i telefoner som var tilgjengelig for salg i USA.


Oppdaget tilfeldig

Viruset ble i oppdaget av en tilfeldig forbipasserende utenfor en butikk som selger mobiltelefoner i Santa Monica, California. De la merke til at telefonene hadde en merkelig skjermsparer og varslet butikken om dette.

Hvordan telefonene har blitt smittet av viruset er ikke kjent, men siden de lå i vinduet i butikken så er det mulig at noen forbipasserende har klart å overføre viruset via blåtann.

Antivirusbyrået F-Secure ønsker ikke å kommentere når viruset ble oppdaget og om telefonene har vært på utstilling lenge.

Symptomer på at man har et virus på telefonen er blant annet at en fremmed skjermsparer blir installert på telefonen. I tillegg blir batterikapasiteten betydelig dårligere en normalt. Viruset gjør ikke mer skade en dette, men er irriterende hvis man får det på telefonen.

At det vil dukke opp flere og verre virus til mobiltelefoner er det ingen tvil om. Hvis man ønsker å beskytte seg mot denne typen trusler kan man laste ned beskyttelse fra både F-Secure ,Trend Micro Mobile Security  og Symantec.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen