Mobilvett kan bli pensum i skolen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Så godt som alle skolebarn har egen mobiltelefon i dag. For å lære barna å bruke mobiltelefon på en smart måte, vil familie- og barneminister Karita Bekkemellem innføre mobilvett som eget punkt på skolenes pensumplaner.

Barn bruker ofte mobilen til andre ting enn ringing og SMS, som blant annet dyre innholdstjenester. I tillegg har det også vært tilfeller hvor barn har filmet og tatt bilde av andre barn i skolegarderoben, samt brukt mobilen til å mobbe medelever, skriver Dagsavisen.

Derfor skal Bekkemellem i dag møte både mobilbransjen og forbrukerombud Bjørn Erik Thon for å diskutere barns mobilhverdag og hvordan den kan forbedres.

– Trykket om å få nye temaer inn i skolen er stort, men mobilen har inntatt arenaer som skaper nye former for kommunikasjon, er kilde til kjøpepress og kan brukes mobbing. Derfor synes jeg det er naturlig at mobilen inngår som en del av læringen om samfunnet, sier Bekkemellem til Dagsavisen.

Kurs for lærere
I følge den samme avisen holder Forbrukerombudet allerede i dag kurs for lærere om data- og mobilhverdagen til unge.

– Lærere og foreldre er nødt til å henge med på utviklingen. Vi opplever et skrikende behov fra skoleverket om å få kunnskap om disse tingene, forteller forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Netcom og Telenor har allerede tjenester som kan begrense brukernes mobilbruk. Netcoms sperretjeneste lar foreldre sperre sine barns telefoner mot for eksempel innholdstjenester. I går annonserte Telenor at også de vil tilby en liknende tjeneste i nær fremtid.

(Kilder: Dagsavisen)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen