Mobilversjon i løpet av året

Mobilversjon i løpet av året

I den endeløse rekken av pressemeldinger med opphav i årets store verdensbegivenhet for mobilbransjen, 3GSM-messen i Barcelona, dukker norske Opera opp med en smått besynderlig nesten-melding.

De har for så vidt noe på hjertet, det er ikke det. Messen kommer bare litt tidlig i forhold til budskapet.

– I løpet av året
Altså er pressemeldingen et gløtt inn i en udefinerbar fremtid. Nyheten, i den grad fremsynte meddelelser kan kalles nyheter, handler om at det vil bli mye morsommere å surfe på nettet med mobilen når Opera 9 kommer.

– Vi vet ikke mer enn at det vil skje i løpet av året, sier kommunikasjonsdirektør Tor Odland i Opera når vi ringer ham og etterlyser lanseringsdatoen.

Han forklarer at det gjenstår noen måneders arbeid før Opera 9 for mobiltelefoner er en ubestridelig realitet.

Den som venter på noe…
Den som venter på noe nytt, vet ikke nødvendigvis om han venter på noe godt. Men når Opera 9 har landet og befinner seg på en mobiltelefon i nærheten av oss, vil Mobilen.no ganske sikkert teste nykommeren og avsløre hvorvidt det er noe å bruke penger på.

Mens mange av nyhetene fra mobilsammenkomsten i Spania handler om produkter det lukter både ett og to barcelån a’, ligger dagens utgave av Opera for mobiler, versjon 8.65, til nedlasting på selskapets hjemmesider for 171 kroner. Ikke gratis, altså, slik mange kanskje har for å uvane å tro at nettlesere skal være.

Prisen på versjon 9 vites i skrivende stund ikke.

Widgets og zoom
Her er hva Opera lover vi skal få oppleve innen årets utløp:
  • Intelligent zoom.
  • Trykkstyrt siderulling på mobiler med trykkfølsom skjerm. Trykk på siden, og dra den opp og ned etter forgodtbefinnende.
  • Opera Widgets, det vil si småprogrammer du kan installere og finne igjen på skjermen din når telefonen er i dvalemodus.
  • Pop-up-blokkering, passordhusk og dedikert nedlastingsvindu.
Det var en smakebit, resten kommer vi tilbake til når den korpulente damen har avsluttet sin arie og vi har testet det ferdige produktet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen