Mobiltørke i januar

Produsentene ser ut til å velge en svært så forsiktig start på årets mobilsalg. Denne måneden er det nemlig kun fire nye mobiltelefoner til salgs.

Nokia

X3

X er merket som ser ut til å erstatte Xpressmusic-stempelet på Nokias musikktelefoner, og X3 er den første X-telefonen til salgs i Norge.

Den er en noe enklere modell i skyvedesign, og kjører menysystemet Series 40. Den er imidlertid den første telefonen med dette menysystemet som kan brukes opp mot Ovi Store, Nokias portal for blant annet musikk- og programkjøp.

Telefonen har både minnekortstøtte og 3,5 millimeters lydutgang. Dette betyr at du kan bruke ditt eget favoritthodesett når du lytter til musikk eller radio. Den raskeste surfeteknologien er Edge.

Vil du ta bilder, har X3 et 3,2 megapikslers kamera.

Telefonen skal i tillegg være miljøvennlig. I følge Nokia kan 80 prosent av telefonen resirkuleres, og 60 prosent av telefonen skal bestå av resirkulerte materialer.

X3 koster 1200 kroner.

5230

5230 er en musikktelefon med trykkskjerm. Telefonen er en enklere variant av det tidligere musikkflaggskipet 5800.

Telefonen har både super-3G og 3G, samt Bluetooth-profilen A2DP. Sistnevnte betyr at du kan koble til trådløse hodesett om du vil. Har du et kablet hodesett, kan du også bruke dette via telefonens egen lydutgang.

På baksiden av telefonen sitter et to megapikslers kamera.

Telefonen kommer i to ulike fargevarianter, hvit og rosa, samt hvit og blå, og koster rundt 1500 kroner.

LG

GD510 POP

LG er den andre produsenten som har nyheter i hyllene denne måneden. Den ene telefonen heter GD510 POP, og er en trykkskjermtelefon.

LG markedsfører den som verdens minste trykkskjermtelefon, og sammenlikner den med et kredittkort. Med målene på 9,8 x 5,0 x 1,1 cm, er i hvertfall ikke GD510 POP noen stor telefon.

Den kjappeste surfeteknologien er Edge, og kameraet kan ta bilder i en oppløsning på tre megapiksler.

Prisen på GD510 POP er rundt 1300 kroner.

GW620

LG slapp også sin første Android-telefon denne måneden, nemlig skyvetelefonen GW620. I følge LG er denne telefonen også den første smarttelefonen med fokus på sosiale nettverk.

Med fullt qwerty-tastatur, super-3G og Wi-fi, skal du kunne holde kontakten med omverdenen via tjenester som Youtube, Twitter og Facebook.

Telefonen har også et kamera, nærmere bestemt et med fem megapikslers oppløsning. GW620 kommer i tre farger: Blå og svart, svart samt sølv.

Prisen på GW620 ligger på rundt 3000 kroner.

Sony Ericsson, Samsung og HTC hadde forøvrig ingenting nytt å by på denne måneden.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen