Mobiltjeneste slanker deg

Nå kan du med noen få tastetrykk gjøre mobiltelefonen til en real gledesdreper som sørger for å fortelle deg hvor mange kalorier det er i måltidet du akkurat skal til å innta. Tjenesten er japansk, men ideen er så infam at den sikkert kommer hit også.

Ideen er at du skal ta et bilde av det du vil spise, for så å sende bildet til kostholdseksperter for analyse. Ulempen er at det tar tre dager før svaret kommer, og da er burgerne kanskje ikke like fristende lenger. 

Offentlig
Det er helsemyndighetene i Japan som står bak påfunnet, og i første omgang er det en testgruppe bestående av 100 hjertepasienter som utsettes for den velmente tjenesten. Om ett år avløses gruppen av 100 diabetikere.

- Japanere blir stadig fetere, særlig menn i 20- og 30-årene, og vi er bekymret for hva de har lært om ernæring da de var yngre, sier Satomi Onishi, representant for myndighetene i Osaka i følge the Age. 

Jukser med størrelsenBilderapportering av hva du stapper i deg skal være mer nøyaktig enn innrapportering via skjemaer. Fete mennesker har visst nok en tendens til å undervurdere størrelsen på porsjonen de spiser, og til å glemme å rapportere enkelte ting de putter i seg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen