Mobiltjeneste mot mobbing og vold

Mobiltelefonen har vært fremstilt som det nye verktøyet for mobbere, og ikke minst har dette vært sett på som et problem blant barn. Selskapet MobileSOS ønsker nå å gjøre mobiltelefonen til et verktøy også for de som blir mobbet.

Lokasjonsbasert
Ved å ringe et spesielt nummer kan den som bærer telefonen sende ut en forhåndslagret melding til en valgt kontaktliste. Sammen med meldingen følger informasjon om hvor mobiltelefonen befant seg da alarmen ble utløst.

Når det spesielle alarmnummeret er lagret på en av talltastene kan alarmen utløses på en diskret måte. Om barnet føler situasjonen truende kan han eller hun stikke hånden i lommen og trykke på alarmknappen. Meldingen sendes både som tekst, tale og e-post og gjør det enklere å ta mobberne på fersk gjerning. Innholdet i meldingen og hvem som skal varsles kan endres når brukeren selv ønsker det.

Voldsalarm
Tjenesten fungerer omtrent som en voldsalarm, men kan også brukes på andre måter. Eksempelvis kan barn eller tenåringer på reise ved hjelp av ett eneste tastetrykk kunne sende beskjed til slektninger hjemme om at de er kommet frem i god behold.

Tjenesten er basert på abonnement, og koster litt under 25 kroner måneden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen