Mobiltipset som redder liv

Mobiltipset som redder liv

I følge en e-post som nå sirkulerer skal ambulansepersonellet ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) ha konkludert med at de aller fleste som forulykker har mobiltelefon på seg. Men ambulansepersonellet har ofte et svare strev med å finne ut hvem i kontaktlisten som er nærmeste pårørende, og som følgelig skal varsles når ulykken har rammet deg. 

ICE
En enkel måte å løse dette på er å opprette en ICE-kontakt. ICE står for ”In Case of Emergency”, og når ambulansepersonell finner en slik kontakt vet de øyeblikkelig hvem de skal varsle. Mener du det er flere som bør kontaktes kan du opprette flere ICE-kontakter (ICE1, ICE2, ICE3 osv), oppfordrer ambulansepersonellet.

Har du en mobiltelefon der du kan knytte notater til kontaktinformasjonen kan du om du i tillegg legge inn annen informasjon det er nyttig at ambulansepersonellet kjenner. Det kan være informasjon om blodtype, kroniske sykdommer, medisiner som fremkaller allergisk reaksjon osv. 

Send den videre
I e-posten oppfordres du til øyeblikkelig å lagre din egen ICE-kontakt, samt å sende oppfordringen videre til alle du kjenner. Løsningen er gratis, og kan i en gitt situasjon redde livet ditt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen