(Bilde: Shutterstock/Rido)

Mobiltelefoner øker

Mobilkameraet i ferd med å ta igjen kompaktkameraet

Bare fire prosent flere voksne kamerabrukere benytter kompaktkamera heller enn smartmobiler, viser en ny markedsundersøkelse. 2000 forbrukere fra Storbritannia, Tyskland, Russland og USA har blitt spurt om sine fotovaner av analyseselskapet Futuresource Consulting, melder fotomagasinet Amateur Photographer.

Spesielle anledninger

Undersøkelsen viser altså at 71 prosent av de spurte foretrekker kompaktkamera, mens 67 prosent svarer at de bruker smartmobilen til å ta bilder. Mobilbrukerne tar også bilder oftere, 60 prosent av disse tar bilder minst en gang i uken. Det tilsvarende tallet for kompaktkamerabrukere er 34 prosent. Disse kameraene er mest i bruk ved «spesielle anledninger», som fødselsdager og høytider. 

Les også: Slik skal kampen mot mobilkameraet vinnes

Enkel deling

Det er smartmobilenes enkle oppkobling som gjør at forbrukerne i stadig større grad velger mobilen som kamera. Den er alltid tilkoblet nettet og gjør deling av bilder på sosiale nettsteder svært enkelt og tilgjengelig.

Undersøkelsen viser likevel at 50 prosent av forbrukerne deler bildene sine ved hjelp av PC-en sin, mens 42 prosent bruker mobilen og 38 prosent bruker kameraet direkte.

Andre oppdagelser

Undersøkelsen viser også at 32 prosent av forbrukerne fremdeles skriver ut bildene sine, noe som ifølge Futuresource er en nedgang siden i fjor. Meldingen fra forbrukerne til fabrikantene er for øvrig at de ønsker lengre batterilevetid, høyere oppløsning og kraftigere optisk zoom.

Les også: Lager du fotoalbum lenger? 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen