Mobiltelefon til bikkja

At hunder plutselig kan bestemme seg for å legge ut på større eller mindre eventyr i et ubevoktet øyeblikk, er noe de fleste hundeeiere vet veldig godt. PetsMobility har nå løsingen på problemet.

PetsCell er en mobiltelefon designet for at du skal kunne kommunisere med hunden din når den ikke er i nærheten. Innretningen festes på hundens halsbånd og er klar til bruk. Du kan selv ringe til hunden, og de som eventuelt måtte finne den kan enkelt trykke på "ring eieren"-knappen.

I tillegg har enheten en høyttalerfunksjon. Slik kan hunden enten høre din beroligende stemme når den tusler hjelpesløs rundt i feil by, eller motta en fortjent dose kjeft og forhåpentligvis bli skremt hjem. Vi er spente på om høyttalerfunksjonen kommer til å ha ønsket effekt, eller om den kun vil forvirre hunden.

PetsCell har en LCD-skjerm som viser batteristyrke og signalstyrke. Telefonen har også et eget nummer og en autosvar-funksjon. I tillegg er telefonen vanntett. Når en mobiltelefon skal henge rundt halsen på en hund, er nemlig det sistnevnte en nødvendighet.

Telefonen fåes også i en mer avansert versjon, som i tillegg til de nevnte funksjonene har et fiberoptisk kamera. På denne måten kan du se "det hunden ser", og følge nøye med på dens opplevelser. Det kan jo være nyttig om du vil følge med på hva hunden gjør når den er alene hjemme.

Sporer Fido med satelitt
Den aller mest, og kanskje eneste, verdifulle funksjonen i telefonen er GPS. Ved å bruke GPS kan du lett finne ut hvor hunden befinner seg med et slingringsmonn på bare noen få meter. Denne pakken gir deg dermed alt du trenger for å finne igjen din bortkomne bestevenn, og vel så det.

PetsMobility har ikke opplyst om noen pris på PetsCell, eller hvor den vil selges. Først i køen står produktets hjemland, USA. Om den omsider vil komme til Norge er usikkert. Det er også usikkert når enheten vil bli lagt ut for salg. Foreløpig er kun en prototype utviklet. Antakelig vil man høre mer om PetsCell i løpet av 2005.

PetsMobility planlegger også å produsere en mengde andre produkter med trådløs teknologi for kjæledyrmarkedet. Mennesker bruker stadig mer penger på sine kjæledyr. Det samme firmaet anslo summen av penger som ble brukt til husdyrartikler i 2004 til nærmere 218 milliarder kroner. Og det i USA alene. Det er vel også en kjensgjerning at amerikanerne er på verdenstoppen i å bruke penger på meningsløst utstyr til sine kjæledyr.

Likevel har nok PetsCell mulighet til selge i nokså mange land. En viss nytteverdi må det jo tross alt sies å være i dingsen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen