Mobiltelefon med 42 tommer plasmaskjerm

I utgangspunktet syntes vi nok at kamerabiten var det heftigste med Nokia N93. Telefonen minner mye om N90, men kan ta opp video i nær DVD-kvalitet. Dessuten har den et kamera med Carl Zeiss-opptikk og 3 ganger optisk zoom. Med bildeoppløsning på 3,2 megapiksler er dette det heftigste mobilkameraet du vil få kjøpt denne sommeren (kommer i juli/august).

Video ut
Men nå har vi fått leke litt med N93, og kan konstatere at kamera er gøy, men videoutgangen er nesten enda morsommere.

Via videoutgangen hadde Nokia koblet til en 42 tommer plasmaskjerm. Så bladde vi oss gjennom telefonens menyer først på telefonen, og så via et bluetoothtastatur. Effekten var overveldende.

Nå er menyer, spill og annet innhold på mobiltelefonen godt mulig å se på den svært gode skjermen som allerede sitter på telefonen. Å få dratt det lille skjermbildet ut til et bilde som diagonalt måler omtrent meteren ville – trodde vi – medføre at skjermen ble så lavoppløst at vi måtte rygge til andre enden av rommet for å se pikslene i sammenheng.

Men niks. Bildet ble overraskende bra, selv om det er et stykke igjen til HDTV-kvalitet.

Sofasurf
Når du skal skrive SMS trenger du ikke mer enn skjermen på mobiltelefonen. Men når du skal lese e-post, se bilder eller kjøre video, da kommer en større skjerm til sin rett. Det samme er tilfellet når du kobler nettleseren til TV-en og krymper sidene så du får mest mulig med i skjermbildet. Med tastaturet i fanget ble det visuelle inntrykket nesten som om vi hadde koblet en PC til skjermen.

Med WLAN i mobilen og en rekke smarte programmer er Nokia N93 en mobiltelefon som vi først syntes var alt for stor, men som vi nå synes er stor i en mer overført betydning. Denne vil vi ha!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen