Mobilt musikkleksikon

På New Zealand har en mobiloperatør lansert en tjeneste som gjør mobiltelefoner i stand til å kjenne igjen og identifisere musikk. Ved å ringe et bestemt nummer og holde telefonen i retning av musikken får man i løpet av kort tid tilbake en SMS med tittel, artist og eventuelt navn på remiksen.

Tjenesten sjekker musikken den eksponeres for opp mot en database på hele 2,6 millioner sanger. Denne databasen oppdateres daglig og inneholder de fleste formater og sjangre med unntak av live musikk og klassisk. Sjansen er med andre ord stor for å finne akkurat den sangen du lurer på.

- Vi har alle hatt våre frustrerte øyeblikk når vi hører en sang, men ikke har den fjerneste anelse om hvem som synger den. Nå er svaret bare noen sekunder unna, forteller en opprømt salgsdirektør hos Telecom Mobile, Kevin Bowler.

Systemet har fått navnet Song ID og kan brukes overalt hvor musikken er høy nok og det eksisterer mobilsignaler. Dette kan for eksempel være hjemme, på bussen eller på en nattklubb. Dermed blir du et vandrende musikkleksikon, såfremt du befinner deg på New Zealand vel og merke.

(Kilder: Scoop, SlashPhone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen