Mobilt Kontor får 3G

I følge pressemeldingen støtter Mobilt Kontor 3G-tjenester samt de trådløse dataoverføringsteknologiene UMTS, WLAN og GSM/GPRS. Med Mobilt Kontor vil endelig bærbare PC-er bli mobile arbeidsstasjoner med rask forbindelse til Internet.

- Mobilt Kontor gjør det enda enklere å jobbe mobilt med bærbar PC. Med Mobilt Kontor datakort kan man være på nett med jobben overalt, og kortet finner selv det nettet som gir best dekning og hastighet. Dessuten har vi lagt stor vekt på at Mobilt Kontor skal være både enkelt å installere og enkelt å bruke, sier Rolv-Erik Spilling, ansvarlig for Telenors mobilvirksomhet i det norske bedriftsmarkedet

Tilgang de fleste steder
Mobilt Kontor fra Telenor består av et PC-kort fra belgiske Option, og egenutviklet programvare fra Telenor. Med Mobilt Kontor vil brukeren få bredbåndhastigheter inntil 54 Mbps med WLAN til 384 kbps med det nye UMTS-nettet. Dersom disse to teknologiene ikke er tilgjengelige, knytter Mobilt Kontor seg til det ordinære GSM-nettet med GPRS-hastighet på 40-50 kbps.

Telenor lanserte Norges første UMTS mobilnett 1. desember i fjor. I løpet av mars måned vil Telenor tilby UMTS i ca 140 byer og tettsteder med mer enn 2800 innbyggere over hele Norge. UMTS-nettet vil være fullt utbygget i 2007. I tillegg til UMTS-nettet har nå Telenor rundt 350 trådløse soner på hoteller, Statoils bensinstasjoner, konferansesentre og de største flyplassene over hele landet.

Før lanseringen har Telenor testet ut Mobilt Kontor hos 30 pilotkunder blant norske bedrifter. Tilbakemeldingene var i stor grad positive. 84 prosent av pilotkundene synes det var enkelt å installere Mobilt Kontor, og 70 prosent brukte under 10 minutter på installasjonen. 87 prosent var svært fornøyd med Mobilt Kontor etter pilotperioden.

Mobilt Kontor er tilgjengelig for alle Telenors mobilkunder med bedriftsabonnement, og er til salgs hos de fleste fagforhandlere fra mandag 14. februar. Mobilt Kontor støtter bærbare datamaskiner med type II PC-kort-inngang og operativsystemene Windows 2000 eller XP.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen