Mobilt internett for alle

Den vanlige nettleseren til Opera er den mest avanserte mobile nettleseren man får tak i, men grunnet at den bare er kompatibel med dyre smartmobiler har tilgangen vært begrenset brukere av slike enheter.

 

Nå tar Opera skrittet videre og tilbyr Opera Mini. Dermed gis også brukere av vanlige, enkle mobiler et raskt og enkelt alternativ for mobilsurfing. Det eneste som kreves er at mobilen støtter Java, noe svært mange modeller i det norske markedet gjør.

 

- Med Opera Mini kan de aller fleste få Internett-tilgang på den mobiltelefonen de allerede har”, sier administrerende direktør i Opera Software Jon S. von Tetzchner i en pressemelding.

 

Mobilen kommuniserer med Operas server som tilpasser nettsiden man vil lese til et format som er leselig pÃ¥ mobilen.

 

Samarbeid

Den nye nettleseren tilbys nå i Norge i samarbeid med TV2 som et prøveprosjekt i forbindelse med deres satsing på nettbaserte mobiltjenester.

 

Nedlasting av Opera Mini vil være gratis, og inntekter fra reklame og salg av ringetoner og andre mobiltjenester skal deles mellom TV2 og Opera Software.

 

"Vi er svært fornøyde med å være først ut med å tilby våre seere mobilt Internett gjennom Opera Mini", sier Morten Holst, direktør for strategi og forretningsutvikling, TV2 Interaktiv i en pressemelding.

 

Nettleseren kan lastes ned ved å sende en SMS med ”Opera” til 1984.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen