Mobilt forsikringsstrøbbel

I forrige uke kunne vi fortelle at nordmenn gir mer eller mindre blaffen i lovforbudet mot å snakke i håndholdt mobil i bilen. Politiet skriver ut stadig flere bøter, men det er ikke bare lovens lange arm som er ute etter å straffe deg.

Forsikringsselskapene sier nå at de saumfarer politiets rapporter etter tegn på at mobiltelefonen kan ha hatt skyld i at bilen fikk seg en smell. Erstatningen kan kuttes med opp til 30 prosent om det skulle skje en ulykke, og de klarer å bevise at du snakket i mobilen da den skjedde.

Flere forsikringsselskap forteller at de jevnlig opplever saker hvor bilistene har snakket i mobiltelefonen i det ulykken har inntruffet. Alle er enige om at du vil få et kraftig kutt i erstatningssummen som følge av dette.

Vesta avkorter erstatningen med 20 prosent, mens Gjensidige og If kan kreve så mye som 20 - 30 prosent.

- Det skjer stadig vekk at vi avkorter erstatningsbeløpet i saker, hvor vedkommende som har vært usatt for en ulykke, har brukt mobil ulovlig, sier informasjonsrådgiver i Gjensidige Forsikring, Bjarne Aani Rysstad til Aftenposten.

Mørketall
Det er vanskelig å si helt nøyaktig hvor mange tilfeller det er snakk om da bilistene selv ikke melder fra om grunnen til ulykken.

- Naturlig nok rapporterer ingen av dem som er utsatt for ulykker på grunn av ulovlig mobilbruk dette selv. Vi får greie på lovbruddene utelukkende gjennom politiets egne rapporter. Mørketallene på området kan derfor være store, sier Jack Frost fra If.

Så langt i år har politiet skrevet ut nærmere 3000 bøter til bilister som prater i håndholdt mobil.

(Kilde: Aftenposten)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen