Mobilt bredbånd tar av. (Bilde: Istockphoto/Urbancow)

Mobilt bredbånd i eksplosiv vekst

I 2008 har mobilt bredbånd skutt skikkelig fart. Bare i løpet i første kvartal var abonnementsøkningen like høy som hele siste halvdelen av 2007. Ifølge en rapporter fra Post- og teletilsynet strømmet 30 000 nye kunder til operatørene i årets første tre måneder, og sørget for en omsetning på 270 millioner kroner.

Telenor er den desidert største aktøren, med nesten 50 prosent av markedsandelene på mobilt bredbånd. På andreplass kommer Netcom med rundt én tredjedel av kundene, mens Ice.net har i underkant av 20 prosent av kundene.

Fortsatt mobilvekst

Det er ikke bare internett som skal være trådløst. Mobilbruken fortsetter å øke. I løpet av 2007 snakket vi i gjennomsnitt 252 minutter lenger i mobilen, mens fasttelefoniminuttene sank med 419 minutter. Vi sendte også 89 flere tekstmeldinger, mens MMS-bruken holder seg lavt og stabilt. Nordmenn sendte i fjor 24 MMS-meldinger, altså knapt to i måneden.

Mye av årsaken til den økte mobilbruken kan ligge i at det stadig blir billigere å bruke mobilen. Mens den gjennomsnittlige trafikkomsetningen per minutt i 2002 lå på 1,43 kroner, var den i fjor på knappe 84 øre. SMS-prisen er mer enn halvert, og har gått fra 78 til 37 øre.

(Kilder: Post- og teletilsynet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen