Test

Mobilt bredbånd - Del 2

Hastigheten på mobilt bredbånd har blitt stadig bedre, men behovene våre har også blitt mye større. Forsidene på de store nettavisene har blitt fulle av grafikk, og vi bruker stadig flere tunge musikk- og video-tjenester, som Spotify og YouTube.

Dette betyr at en hastighet som fungerte fint for få år siden, ikke lenger fungerer så bra. Vi har alle opplevd å vente en evighet på å en avisforside, eller på at videoen vi skal se mellomlagrer nok til å spille av skikkelig.

For at mobilt bredbånd skal gi en god opplevelse forutsetter det en operatør som kan levere god dekning og høye hastigheter i mobilnettet sitt. Alle de norske operatørene lover dekning over store deler av landet, og i noen tilfeller loves også svært høy hastighet.

Det store bildet

Dermed er det duket for en ny episode i vår test av mobilt bredbånd. Denne gangen er det dekning og hastigheter som skal måles. Vi har tatt stikkprøver flere steder i landet, resultatene overrasket oss.

Målingen har vi foretatt ved hjelp av den velrennomerte tjenesten Speedtest.net for hastighetsmåling på internett. Målingene har vi gjort på 27 punkter i landet, konsentrert rundt noen av de største byene i sitt område.

Det er viktig å få med seg at vi absolutt ikke har forsøkt å erstatte operatørenes dekningskart. Hver måling er et øyeblikksbilde, og situasjonen kan fort snu seg. Det er mye som kan påvirke disse målingene, men dette er faktorer som er like for alle operatørene som er med i testen.

De største nettene

Her er det det store bildet vi er på jakt etter. Vi kårer altså det beste bredbåndet basert på hvor mange punkter hver aktør har vunnet.

Det er operatørene Ice, NetCom og Telenor som er med i denne testen. De fleste som tilbyr mobilt bredbånd i Norge bruker dekningen til en av disse aktørene. Utstyret som vi testet i forrige del er også likt på tvers av mange operatører.

Vi går i gang

Vi går rett på sak med en samlende konklusjon på neste side. Dersom du ønsker å lese mer om resultatene på de ulike stedene vi har vært, fortsetter dette med bilder og testgrafikk fra side 3.

I forrige uke testet vi utstyret fra hver operatør.
Les mer: Her er Norges beste 3G-modem.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen