Mobilt bredbånd

Vi som jobber i Hardware-nettverket er avhengige av internettilgang, og hva er vel bedre enn at man kan være på Internett uansett hvor man er? Vi har dermed tatt med oss alle disse tre løsningene på tur i en periode på rundt en måned, enten om det er til en hytte, flyplasser eller storbyer. Og forskjeller fant vi med en gang. Vi har pekt ut en vinner i denne testen på grunn av totalløsningen dette selskapet tilbyr.

Vi har testet alle tre løsningene med total båndbredde og responstider. Vi har brukt TPTest 3.12 for å teste båndbreddekapasiteten samt å måle responstiden til våre egne webservere for å se responstiden i nettet. I tillegg har vi testet løsningene gjennom diverse VPN-løsninger for å se hva som fungerer eller ikke.

Først som sist kan vi si at installasjonen av alle tre kort gikk smertefritt og enkelt. Det skal dog nevnes at Telenors løsning krever at man har en CD-rom på PC-en man legger inn programvaren på og ikke legger det inn over nettverk eller fra harddisken, eventuelt laste ned den siste programvaren fra Telenors hjemmesider (link). For de aller fleste vil ikke dette være et problem; undertegnedes bærbare har ikke en innebygd optisk stasjon, noe som førte til at jeg prøvde å legge inn programvaren over nettverket, uten suksess.

Vi har ikke reist land og strand med disse kortene da det tar alt for mange ressurser. Vi har dermed forholdt oss til enkelte områder og byer. Ytelse og dekning kan dermed være anderledes i andre deler av landet enn der vi har testet. Vi har brukt dekningskartene til de tre leverandørene og fant ut at disse stemte overraskende godt. Selv Ice som tidligere har fått kritikk på akkurat dette med dekningskart gav en god oversikt der vi testet dekningen.

Takk til Netcom, Ice og Telenor for utlån av utstyr til denne testen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen