Motorola Droid, eller Milestone som den også heter, tilskrives en del av æren for Androids kraftige økning
Motorola Droid, eller Milestone som den også heter, tilskrives en del av æren for Androids kraftige økning

Mobilsurfing øker raskt

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Statistikk fra analysebyrået Net Applications viser at mobilsurfing virkelig begynner å skyte fart. I februar 2009 var mobile nettlesere ansvarlig for om lag 0,57% av aktiviteten på sider overvåket av selskapet.

Net Applications overvåker 40 000 nettsteder og statistikken består av 160 millioner unike brukere i måneden. Denne statistikken viser en solid økning for mobile nettlesere.

Mobiltelefoner står nå for 1,3% av den samlede trafikken på internett. Samtlige mobile plattformer har økt friskt, og i perioden november til desember i 2009 var Android den store vinneren. En økning på 54% sier sitt om populariteten til nykomlingen, som øker mer enn både Iphone og Symbian.

Android og Windows Mobile de største vinnerne

Nettstedet Androidguys trekker frem flere førjulskampanjer på Motorola Droid som en faktor i Androids skarpe økning på statistikken. Den populære Android-telefonen ble kåret til årets dings av Time Magazine, foran nesen på andre storheter som Iphone 3GS og en svært spesiell vifte.

Enheter med Windows Mobile følger hakk i hel, med en økning på 50%. Til å være et etablert produkt som finnes i tusenvis av enheter verden rundt er det noe spesielt at Windows-baserte enheter gjør det så skarpt. En forklaring som trekkes frem av nettstedet WM Power User er lanseringen av nye Windows Mobile 6.5 og HTC HD2.

Palm og Blackberry på stedet hvil mens Iphone og Symbian øker

De øvrige mobile plattformene, deriblant Iphone og Symbian-baserte enheter øker også. Disse enhetene økte med i overkant av 20% fra november til desember i fjor. De gamle kjempene Palm og Blackberry står på stedet hvil, og utgjorde til sammen 0,04% av trafikken målt av Net Applications ved utgangen av fjoråret.

(Kilder: androidguys.com,wmpoweruser.com

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen