Mobilstråling årsak til hudirritasjoner?

Studien er utført av Dr. Hajime Kimata fra Unitika Hospital i Kyoto, Japan. Han fremla allerede for to år siden en rapport som belyste muligheten for at mobilstråling kunne påvirke huden hos allergikere, men den gang la han skylden på ringetoner.

Mobilstråling dårlig nytt for astmatikere?
Denne gangen har Dr. Kimata fokusert på mobilstråling og delte en gruppe på 52 allergikere i to - den ene gruppen snakket i mobilen i en time samtidig som de så på film, mens den andre gruppen så den samme filmen, men uten å ha sin telefon påslått.

Blodprøver tatt fra forsøkspersonene i den gruppen som snakket i telefonen avslørte et høyere nivå av spesielle kjemikalier som kan fremkalle allergiske reaksjoner som f.eks. hud-kløe, høy-snue og astma.

- Vi ble overrasket over resultatet, men vi gjennomførte en grundig undersøkelse, sier Kimatai sin studie.

Ingen endelige beviser
Britiske allergi-eksperter som har studert resultatene sier at studien er interessant lesning, men at der ikke var noen vitenskapelige forklaringer på hvorfor mobilstrålling skulle øke faren for allergiske reaksjoner. Professor Tony Frew fra Southampton Univeristy legger til:

- Denne studien er nok et bevis for at mikrobølgestråling kan gjøre rare ting som vi enda ikke helt forstår.

Og Tony Frew har et godt poeng. De siste årene har vi stadig blitt presentert med den ene studien etter den andre som på den ene siden sier at mobilstråling er farlig, mens på den andre siden finnes det like mange studier som mener det motsatte.

Felles for dem alle er at ingen av dem kan fremlegge endelige bevis som fastslår en gang for alle om mobilstråling er farlig eller ikke. Men at vi enda vet for lite om emnet er det liten tvil om.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen